©Diewke Eerdekens

Binnenkijken bij…Oona (4 jaar)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van een lezeres haar kindje. Oona (4) uit Heusden-Zolder bijt de spits af.

Een kijkje in de kamer van Oona (4)

Deze kamer is van…

Oona (4).

Mama Diewke Eerdekens (34) vertelt:

Grootte?

Ongeveer 9 m2. Oona heeft de kleinste slaapkamer in huis, maar wel de gezelligste. Als ik haar in bed stop, heb ik steeds zin om even in haar bedje te blijven liggen. 🙂

Stijl?

Er is niet echt naar een stijl of thema toegewerkt, de kamer en spullen erin zijn gewoon dingen die wij en Oona mooi vinden of interesseren. Maar ik denk dat de kamer Oona’s karakter wel weerspiegelt: een beetje dromerig/sprookjesachtig.

Welke kamer was het vroeger?

De bureaukamer.

Hoe hebben jullie de inrichting aangepakt?

Voor Oona’s geboorte hadden we 
de kamer voorzien van een basisinrichting. Na de verf- en behangwerken hebben we de kamer voorzien van verlichting, een babybedje, het roze hoekkastje en een ladekast. De rest van de decoratie en meubels laat ik liever ‘groeien’. Ik vind het belangrijk dat Oona ook mooi vindt wat er in haar kamer komt. En ook niet alles is meteen nodig. Een ladekast met verzorgingskussen erop vond ik in eerste instantie makkelijker dan een kledingkast, die is er later gekomen.

Wie heeft het gedaan/wie heeft geholpen?

De papa heeft de kamer geverfd en behangen, mijn vader heeft voor de verlichting gezorgd. Ik hou me vooral bezig met de decoratie.

Hoe lang zijn jullie ermee bezig geweest?

De basis was er snel, maar er worden nog steeds dingen veranderd/ toegevoegd, zoiets moet groeien.

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

Op Pinterest, Instagram etc. zie ik wel regelmatig leuke dingen.

Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

De kleerkast. Dat was een vitrinekast die ik tweedehands op de kop heb kunnen tikken. Ik ben ze samen met mijn vader gaan halen. We hebben de kast volledig geverfd, de leggers in de vitrine hebben we eruitgehaald en er een kledinghanger in gemaakt. Nu hoeft Oona haar kledij zelfs niet aan te hebben om ervan te genieten. Je ziet haar mooiste kleren zo hangen. Al heeft ze er natuurlijker meer genot van als ze het aan heeft. 🙂

Wat stond op het verlanglijstje van je kind, maar wou jij absoluut niet?

De basis was er wel al voor ze geboren was, dus dat heeft ze niet kunnen kiezen. Oona hoort wel graag K3, maar ze is ook verzot op poezen. Ze verkiest diertjes boven K3 of andere tekenfilms, dus je vindt veel knuffels in haar kamer. Verder is er ook een kapstokje voorzien op haar hoogte waar ze dingen mag aanhangen die ze zelf mooi vindt, hier hangen juweeltjes, zonnebrillen, … aan.  Verder zou ik niet snel iets in haar kamer zetten dat ze niet mooi vindt. Gelukkig is het een makkelijk kind 🙂

Wat zijn je favoriete winkels?

  • The Grasshopper in Leuven voor decoratie & speelgoed
  • Bibalou in Zonhoven voor speelgoed
  • Ikea
  • Tweedehands

Praktische info

Kleuren:
Veel wit, een beetje pasteltinten en geel

Vloer:
 laminaat (door de vorige eigenaars gelegd)

Behangpapier van het merk ‘onszelf’

Fotografie: ©Diewke Eerdekens – www.diewke.be

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content