©GettyImages

5x boeken voor kinderen die anders zijn

Door Celine Werner

Kinderen met bijvoorbeeld autisme, ADHD of die hoogbegaafd of hoogsensitief zijn, vallen soms buiten de groep. Dit kan hun zelfvertrouwen een flinke deuk geven. Boeken waarin ze zichzelf kunnen herkennen en die handvaten aanreiken om te leren omgaan met anders zijn, kunnen hen helpen om steviger in hun schoenen te staan.

Leesvoer over anders zijn

Paul, ons hoogbegaafde wonderkind

Paul vertelt over hoe hij als hoogbegaafde de wereld heeft ervaren en waar hij tegenaan gelopen is op de peuterschool, basisschool en thuis. Het boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen en hun ouders en begeleiders, maar het is leerzaam voor iedereen die met hoogbegaafdheid te maken heeft.

boeken voor kinderen die anders zijn

Verscheen bij La Luna. € 35,50. Je koopt het hier.

De Droomdenker

Wouter beleeft de wereld op een andere manier en dit lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken geeft de lezer een kijkje in z’n hoofd.

boeken voor kinderen die anders zijn

Verscheen bij Vol Liefs. € 19,50. Je koopt het hier.

Riet Voelspriet: vier verhalen voor kleuters over hooggevoeligheid

Riet Voelspriet is een lieve, gele vlinder die soms iets te veel voelt. Ze kan erg onzeker zijn, maar ze is ook heel dapper. Ze wenst dat iedereen haar graag ziet. In een reeks avonturen ontdekt Riet achtereenvolgens dat ze gewoon zichzelf mag zijn, dat ze ook weleens neen mag zeggen, dat ze goed zorg kan dragen voor anderen en dat er tot slot een handig tovertrucje bestaat om tot rust te komen.

boeken voor kinderen die anders zijn

Verscheen bij Uitgeverij Boekscout. € 20,49. Je koopt het hier.

Mick is anders, omdat hij autisme heeft

Mick is een voorleesboekje over autisme voor de allerkleinsten. Met behulp van dit boekje kan de volwassene op een eenvoudige wijze autisme uitleggen aan het kind zelf, zijn broertje of zusje, maar ook aan zijn leeftijdsgenootjes. Het verhaal helpt het gedrag van een kind met autisme te koppelen aan Micks verhaaltjes. Hierdoor wordt het herkenbaar en ontstaat er begrip.

boeken voor kinderen die anders zijn

Verscheen bij Graviant BV. € 11. Je koopt het hier.

Ze vinden me druk

Bram speelt met zijn trein, tuuuuuut, tuuuuuut! Daar staat een auto, toetoet! Bram staat op om de auto te pakken en struikelt over zijn treinbaan. Krak, oeps, stik, zijn treinbaan. Hij vindt het niet zo erg, maar hij weet dat papa het heel erg vindt. Hij heeft de trein afgelopen woensdag voor zijn verjaardag gekregen en nu is hij al stuk. Bram heeft dat wel vaker, dat er iets stukgaat omdat hij snel naar iets toeloopt.

Een verhaal voor kinderen die last hebben van hyperactief gedrag en kinderen met ADHD.

boeken voor kinderen die anders zijn

Verscheen bij Niño. € 13. Je koopt het hier.

Bron: oudersvannature.nl

Ook voor in de boekenkast:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content