Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©GettyImages

Samen thuis: 8x de leukste podcasts voor kinderen

In Amerika is het aanbod podcasts al enkele jaren gigantisch. Op een overdaad aan Nederlandstalige podcasts voor kinderen is het jammer genoeg nog even wachten. Maar wie zoekt, vindt wel al enkele pareltjes. Wij maakten een lijstje van de leukste podcasts voor kinderen. Goed voor een uurtje rust en verstilling in deze hectische coronatijden.

De leukste podcasts voor kinderen

1. Wetenschapje van Het Geluidshuis

Te beluisteren op wetenschapje.beSpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en acast.

Het Geluidshuis, het leuke audioproductiehuis dat al een aantal jaren inzet op grappige, maar wondermooie hoorspelen voor jong en oud, pakt nu ook uit met een eerste podcast voor kinderen vanaf 8 jaarWetenschapje is leerrijk, zit boordevol weetjes, muziek, geluidseffecten én humor. Een puur Geluidshuis-product dus.

In elke aflevering stelt de host Leen Renders (regisseur en auteur) een vraag aan een wetenschapper. Geen gewone vraag, maar een vraag die de fantasie van je kroost – en wie weet ook wel die van jezelf – aanwakkert. In de eerste aflevering ‘Leeft er een vuurspuwend monster in een vulkaan?’ komen we alles te weten over vulkanen. Wetenschapper van dienst: Sam Poppe, vulcanoloog.

2. Luisteravonturen van Jehee Vertelt

Te beluisteren op Spotify

Jehee stopt elke maand bekende en onbekende verhalen in een nieuw jasje, altijd met een vleugje nostalgie. Van het bekende sprookje over Roodkapje tot een volks verhaal over Oud en Nieuw.

3. Kareltje en Sjonnie van Job Schuring

Te beluisteren op Spotify

Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf zijn vrienden voor het leven en beleven elke aflevering een nieuw avontuur.

4. OmaGuus

Te beluisteren op Spotify

De gezellige OmaGuus vertelt verhalen over vroeger en leest voor. Je hebt echt het gevoel dat je bij haar op schoot zit.

5. Fikkie de Firefighter van Parel Radio Jeugd

Te beluisteren in de iTunes store

Op een winternacht in 1929 kwam een magere zwerfhond aanlopen bij een kazerne in New York. Hij bleek een geweldige brandweerhulp, dus gaven de brandweermannen hem de passende naam ‘Fikkie’. Fikkie redde tientallen levens en werkte tien jaar lang voor ENGINE 203 van het New York Fire Department. Echt gebeurd!

6. Podkin Eenoor van Gottmer Kinderboeken

Te beluisteren op soundcloud en in de iTunes store

Elk konijn weet wie Podkin Eenoor is. Zijn status is legendarisch, mythisch haast. Maar zijn die verhalen niet een beetje overdreven? Het is midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek biedt hij aan om het échte verhaal te vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin Eenoor – het dappere konijntje dat ondanks zijn jonge leeftijd hun allergrootste vijand wist te verslaan. Meesterverteller Jan Meng leest het verhaal voor.

7. FRANKIE

Te beluisteren in de iTunes store

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin pubers vertellen over hun leven. Wat ze meemaken, waar ze mee worstelen en wat ze leren. Dat vertellen, dat doen ze anoniem. Niet omdat ze schijterds zijn, maar omdat het nu eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om hun verhaal.

8. Bella de ko‪e‬

Te beluisteren in de iTunes store en op Spotify

Hoofdpersonage Bella is een zingende koe uit de Oostenrijkse bergen die allerlei knotsgekke avonturen beleeft en steeds een oplossing heeft. De verhaaltjes zijn heel opbeurend, duren ongeveer 9 minuten en zijn volledig gratis. 

Nog meer luisterplezier?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!