©iStock

Een onvergetelijk verjaardagsfeestje voor weinig geld

Je kapoen is bijna jarig en daar hoort een feestje bij voor zijn vriendjes en vriendinnetjes. Geen zin om veel geld uit te geven? Met een creatieve aanpak bezorg je je kind een onvergetelijk verjaardagsfeest. Zo is er extra budget voor het verjaardagscadeau!

Een leuk verjaardagsfeestje

1. Themafeestje

Piraten en prinsessen is misschien iets afgezaagd, maar wat dacht je van een Superhelden-feest? Of een ‘verkleed je als je favoriet dier’-feestje? Echt alles kan een thema zijn voor een feestje. Zoek versiering, eten en activiteiten die bij het thema passen, en de dag kan al niet meer stuk.

2. Model voor één dag

Is het een meisjesfeest? Organiseer dan een fotoshoot. Veel jonge meisjes dromen ervan om voor de camera te staan en te poseren als een echt model. Voor de fotosessie zorg je voor make-up en een leuk kapsel.  Ga als het lekker weer is naar een mooie plek of maak thuis een heuse fotostudio voor een effe muur. Niet vergeten om het resultaat naar de ouders te mailen als leuke herinnering.

3. Thuisbioscoop

Een tripje naar de bioscoop met tien kinderen kan flink in de kosten oplopen. Veel leuker en goedkoper is het om een thuisbioscoop te maken. Kies een leuke film uit, doe de gordijnen dicht en leg zitzakken en kussens op de grond. Demp het licht en zet natuurlijk het geluid iets harder dan normaal voor het echte bioscoop gevoel. Laat de kinderen heerlijk genieten van de film terwijl jij lekkere pannenkoeken maakt. Ondertussen laat je ze snoepen van wat popcorn.

4. Liever sportiever

Sporters in huis? Dan is een sportfeestje een leuk idee. Zeker in het voorjaar en de zomer is dit een goede optie. Je kunt met ze gaan voetballen, een leuke buitenactiviteit doen of een leuke speurtocht organiseren.

5. Pyjamaparty

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, is het leuk om een slaapfeestje te organiseren. Matrassen in de woonkamer, pyjama’s aan, lekkere hapjes en de hele avond… kussengevecht!

6. Kinderboerderij of speeltuin

Kinderen vinden het prachtig om naar een kinderboerderij of een speeltuin te gaan. Nadeel is dat je dan wat afhankelijk bent van het weer. Zoek dus zeker een alternatief. Verwen ze tussendoor met een lekker ijsje.

7. Speurtocht

Een spannende speurtocht valt bij kinderen ook in de smaak. Het vergt een beetje voorbereiding, maar het blijft een favoriet bij de wat jongere jarigen. Aan het eind vinden de kinderen natuurlijk een coole schat.

Lees ook:

Partner Content