Graffiti at home: 3 x kliederen met verf en spuitbussen
Nog op zoek naar een leuke zomerse namiddagactiviteit? Haal de Banksy in jezelf en je kids naar boven en organiseer een workshop ‘graffiti spuiten’.
1. Voor beginners: Galaxi verven
Je weet niet goed waar je moet beginnen? Ga dan vooral voor een simpele versie. Deze spray- en verf-versie in kosmisch heelal-thema is daarvoor perfect. Koop een paar spray-paint bussen, maar hou ook zeker je penselen en andere verf in de aanslag. Spuit een paar keer met de gewenste kleuren over je canvas, bij wijze van basis.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Vul daarna gradueel aan met vegen verf in een paar vurige kleuren. Voor de hoeken: neem een erg donkere kleur die je doet denken aan het zwart of donkerblauw van de ruimte. Voor de afwerking knijp en gooi je wat slierten witte verf over het hele werk heen. Hoe meer je morst, hoe beter!
VOOR DE KLEINTJES
Zijn je kinderen echt nog klein? Geen probleem, ook voor hen bestaat er al een leuk ‘grafitti’-techniekje: spray-painten met een plantenspuit. Hoe je dat doet? Simpel:
- Neem een plantenspuit,
- doe er een likje verf in,
- en leng aan met water.
Laat je kinderen zich helemaal uitleven op een groot blad papier of een canvas in de tuin. Slecht weer? Dan kan deze versie ook zeker binnen. Maar zorg dan wel dat alles waar je zéker geen kleurtje op wilt, goed afgedekt wordt met een plastic laagje. Ook je kind zelf trek je best een schildersschort aan. Of een outfit die beklad mag worden, natuurlijk.
2. Popartprints
Voelen je kids zich wel klaar om het even next level te nemen? Kies dan voor een Banksy-getint graffiti-kunstwerk op basis van een stencil. Met behulp van zo’n stencil kunnen je kinderen heel gemakkelijk de contouren van een bekend bestaand graffiti-kunstwerk – denk: ‘Girl with Balloon’ van Banksy – overnemen. Alles wat je (meestal) hoeft te doen, is de stencil op cruciale plaatsen uitknippen en die vervolgens op je canvas plaatsen en in de gewenste kleur sprayen.
Leuke extra: je hoeft je in de creatie van je hoogstpersoonlijke ‘street art’-werkje overigens niet tot verf en spuitbussen alleen te beperken: ook knipsels, kroonkurken, knopen en andere ogenschijnlijke ‘afvalproducten’ integreren, kan tot een tof resultaat leiden.
3. Ballon-darts
Wil je een extra spelelement toevoegen aan je namiddagje kliederen? Ga dan eens voor een (paar) spelletje ballon-darts in de tuin. Het principe is simpel:
- Je vult een paar waterballonnen met een likje verf en blaast ze op.
- Ergens in de tuin stel je een wit canvas op: plak het met veel tape aan een paal, een boom of zet het bovenop een ander voorwerp dat best wel vuil mag worden.
- Vervolgens bevestig je de waterballonnen met een punaise op een wit canvas.
- Tot slot spreek je met je kinderen een startplaats af. Van daaruit mogen ze met hun darts-pijltjes in de richting van de ballonnen werpen.
Het resultaat: een kleurrijk werkje waar je nog heel wat plezier aan hebt beleefd ook. Zijn je kinderen een beetje jong om ze met pijltjes naar een doek te laten gooien? Dan mogen ze de ballonnen natuurlijk ook altijd gewoon stuk knijpen.
Meer lezen over knutselen en buiten spelen:
- 5x knutselen met washi-tape
- Indiaantje of verstoppertje spelen: dé leukste speeltenten voor kinderen
- 4x de leukste knutselboeken
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!