Het leven zoals het is: de threenager!

Maak kennis met de threenager

Geen tijd meer voor dutjes

Een driejarige gaat naar school en vindt dit alles veel interessanter dan dutjes doen. Al denken dat kleine hoofdje en lichaampje er weleens anders over. Met als gevolg dat je kind na school behoorlijk humeurig is.

Je threenager kan het zelf

In de meeste omstandigheden ben je zo fier als een pauw als je kindje toont dat hij iets zelf kan. Maar dat is buiten de ochtendrush gerekend. Op momenten waar iedere minuut telt, wil je kapoen natuurlijkzelluf’ zijn kleren en schoenen aantrekken. Liefst terwijl hij zijn boterham aan het eten is en hij enkel dat ene filmpje op de tablet bekijkt.

Eigen kleertjes

De kleren die zoon- of dochterlief ook ‘zelluf’ heeft uitgekozen natuurlijk, want ook je threenager kan behoorlijk de fashionista uithangen. Dat het erg koud wordt ‘s morgens is van geen belang. De favoriete shorts zullen het worden!

Kieskeurig

Niet alleen wat kleding betreft heeft hij een eigen willetje, ook aan tafel laat je driejarige graag zien wie het voor het zeggen heeft. Heb je saus op zijn pasta gedaan terwijl hij daar echt geen zin in had? Dan zul je ‘t geweten hebben. Of stel je voor dat je vergat zijn favoriete bord op tafel te zetten, dan kan hij écht niet eten, hoor.

Leren argumenteren

Als je had gedacht dat het argumenteren over waarom je kind iets moet doen pas in de tienerjaren begon, ben je eraan voor de moeite. Ook een driejarige heeft recht op een duidelijk uitleg en motivatie. Wat in deze leeftijdscategorie geen garantie is op succes trouwens. Als hij beslist heeft dat hij dat NIET wilt, blijft hij koppig bij zijn standpunt.

Hey technology

Als je je driejarige je smartphone al eens gaf om hem even koest te houden, dan weet je ‘t vast: technologie kent geen geheimen meer voor je kleuter! Voor je het weet, staat de galerij van je telefoon vol selfies van je zoon of dochter, heeft hij de taal van je menu aangepast en per ongeluk even naar je baas gebeld. Bronnen: motherhood.se, famme.nl

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content