KickCancer - Lydie Nesvadba

Kickcancer: Belgische bakkers solidair voor kinderen met kanker

Door Celine Werner

De Belgische stichting KickCancer organiseert op zaterdag 26 november 2022 de derde editie van haar Dag van de Eclair. Een feest voor smulpapen uit heel het land én een straf engagement van Belgische bakkers die hun ambachtschap inzetten voor de goede zaak. Voor de eerste keer kunnen er ook bedrijven deelnemen.

Succesformule onder leiding van Pierre Marcolini

Onder het peterschap van topchocolatier Pierre Marcolini zullen er meer dan 100 bakkers deelnemen. Zij verkopen op 26 november exclusieve KickCancer-eclairs (te herkennen aan het chocolade logo!) om onderzoek naar kinderkanker te financieren.

Bij elke deelnemende (banket)bakker liggen op zaterdag 26 november speciale KickCancer-eclairs in de toonbank. De prijs van al dat lekkers varieert tussen 3 en 5 euro. KickCancer besteedt de integrale opbrengst van de actie aan onderzoek naar kinderkanker. Zowel de bakker als zijn klanten dragen dus hun steentje bij. De klant betaalt z’n eclair iets duurder en de bakker doneert z’n vakmanschap en de tijd van zichzelf en z’n team.

Waarom uitgerekend een eclair? Delphine Heenen, die KickCancer 5 jaar geleden stichtte nadat haar zoon de diagnose van kanker kreeg, legt uit:

Als familie konden we de behandelingen doorkomen door regelmatig tijd in te lassen voor kleine feestelijke momenten. Diezelfde magie willen we overbrengen tijdens de Dag van de Eclair.

Delphine Heenen

KickCancer
KickCancer – Lydie Nesvadba

Eerste keer met bedrijfsformule

Iets nieuws voor de Dag van de Eclair is de lancering van een bedrijfsformule. Dit jaar kunnen bedrijven op de weekdagen tussen 21 en 25 november een bestelling plaatsen voor hun personeelsleden, als traktatie of om als team KickCancer te steunen. Bedrijven kunnen een bestelling plaatsen (via info@kickcancer.org).

Naast 100 Belgische bakker en patissiers doen ook 130 Delhaize-winkels (uitgebaat door Delhaize zelf) mee. Ook daar zullen er chocolade-eclairs beschikbaar zijn. KickCancer hoopt om samen met alle geëngageerde bakkers ruim 75.000 euro in te zamelen.

Bekende patissiers en bakkers

Naast peter Pierre Marcolini bakken o.a. Joost Arijs (Gent), Herman Manus (Antwerpen), Domestic Bakkerij (Antwerpen), Zuut (Leuven), De Baere (Brussel, Knokke), Painture (regio Brugge), Brian Joyeux (Brussel), Nicolas Arnaud (Brussel), Fleur du Pain (Brussel), Wittamer (Brussel), Le Comptoir d’Honoré (Virton) en Darcis (Luik) eclairs om kinderkanker een koekje van eigen deeg te geven. Ook bakkerijketen Le Pain Quotidien neemt dit jaar opnieuw deel aan de solidariteitsactie.

Reserveer je eclair bij je dichtstbijzijnde bakker om een exclusieve KickCancer-eclair te bemachtigen. Je vindt alle deelnemende bakkers terug via: dagvandeeclair.be.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van sponsors Delhaize en de Nationale Loterij.

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content