Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©GettyImages

5x kinderboeken om te leren omgaan met emoties

Door Celine Werner
Dagelijks ervaren we verschillende emoties: van opgewekt tot boos en blij. Zo ook jouw kind! En als volwassenen kunnen we deze gevoelens (meestal) wel een plekje geven, maar kinderen moeten dat eigenlijk nog leren. Een speelse aanpak zoals het lezen van kinderboeken over dit topic, is dan dé manier om dit onder de knie te krijgen.

Kinderboeken leren omgaan met emoties

De kleur van emoties

Heb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Je moet ze netjes ordenen: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Want gevoelens benoemen is een goede basis om ze ook beter te kunnen herkennen én om ermee om te kunnen gaan.

€ 24,95 – Shop hier! Geschikt voor kinderen van drie tot en met vijf jaar. 

Sam zegt sorry

kinderboeken omgaan met emoties

Een zeer herkenbaar verhaal waarin kinderen een doeltreffend hulpmiddel aangeleerd krijgen om effectief met ruzie om te gaan.

€ 13,50 – Shop hierGeschikt voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. 

Iedereen is weleens… boos

kinderboeken omgaan met emoties

Een prentenboek voor kinderen in de lastige peuter- en kleuterleeftijd die boosheid voelen, maar zich nog niet kunnen uiten.

€ 15,90 – Shop hierGeschikt voor peuters én kleuters. 

Een boek vol gevoelens en 1 goudvis

kinderboeken omgaan met emoties

Verdriet, woede, jaloezie, angst en vreugde worden als fantasiefiguurtjes met hun eigen kenmerken geïntroduceerd in een inleidend verhaaltje. Vervolgens zijn er voorbeelden van situaties waarin een emotie het duidelijkst aanwezig is. Tussendoor staan er ook tips en verschillende opdrachten die ervoor zorgen dat je spruit een emotie leert herkennen.

€ 14,99 – Shop hierGeschikt voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar. 

De wensbloem

kinderboeken omgaan met emoties

Een ontroerend verhaal voor kinderen die worstelen met een onverwacht verlies, verdriet en schuldgevoelens. Het verhaal wordt ondersteund door prachtige illustraties die de gevoelens van de dieren (en van het kind) mooi weerspiegelen.

€ 15 – Shop hierGeschikt voor kinderen vanaf vier jaar. 

Nog meer kinderboeken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!