© Getty Images

Een kindercamera voor jonge fotografen: altijd een goed idee!

Door Celine Werner

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief, en een kindercamera voor kleuters kan een geweldige manier zijn om hun verbeelding te stimuleren en hen te helpen de wereld om hen heen op een unieke manier vast te leggen.

Deze speciaal ontworpen camera’s zijn niet alleen eenvoudig te bedienen, maar ook veilig voor jonge ontdekkers. In dit artikel bespreken we de beste kindercamera’s voor kleuters en laten we zien waarom ze de perfecte metgezel zijn voor kleintjes.

De voordelen van een kindercamera

  1. Creatieve uitlaatklep: Een kindercamera geeft kleuters de kans om hun creativiteit te uiten. Ze kunnen de wereld om hen heen vastleggen op hun eigen unieke manier, foto’s maken van dingen die hen interesseren en hun eigen perspectief delen.
  2. Zelfvertrouwen versterken: Het gebruik van een kindercamera kan het zelfvertrouwen van kleuters vergroten. Ze zien de resultaten van hun inspanningen in de vorm van beelden die ze hebben gemaakt, wat hen ongetwijfeld trots maakt.
  3. Motorische vaardigheden: Het vasthouden en bedienen van een camera kan de fijne motoriek van kleuters verbeteren. Het indrukken van knoppen en het richten van de camera op onderwerpen helpt bij het ontwikkelen van hand-oogcoördinatie.
  4. Verbinding met de natuur en omgeving: Een kindercamera kan kinderen aanmoedigen om naar buiten te gaan en de natuur te verkennen. Ze kunnen foto’s maken van bloemen, dieren, bomen en landschappen, wat hun waardering voor de natuur kan vergroten.
  5. Zelfexpressie: Kinderen kunnen via fotografie hun gevoelens en gedachten uiten. Ze kunnen situaties vastleggen die hen gelukkig maken, en zelfs uiten wat hen verdrietig maakt. Dat helpt bij het ontwikkelen van emotionele intelligentie.
  6. Herinneringen bewaren: Kinderen kunnen hun eigen persoonlijke fotoalbums maken en deze koesteren als ze ouder worden. Deze foto’s vertellen het verhaal van hun kindertijd en zijn kostbare herinneringen.

Camera kopen voor kleuters? Deze functies spreken hen aan

  • Eenvoudige fotobewerking: Kinderen kunnen bijvoorbeeld stickers en kaders aan hun foto’s toevoegen.
  • Leuke filters: Kleuters kunnen de wereld in kleurrijke tinten zien met behulp van leuke filters.
  • Groot display: Duidelijke, grote schermen maken het bekijken van foto’s gemakkelijk.
  • Duurzame behuizing: Bestand tegen vallen, stoten en zelfs water, voor zorgeloos speelplezier.

Deze drie kindercamera’s moet je zien

1. VTech Kidizoom Duo 5.0: creativiteit in de handen van je kleuters

De VTech Kidizoom Duo 5.0 is een uitstekende keuze voor kleuters die graag de wereld willen vastleggen. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp en eenvoudige knoppen kunnen kleuters foto’s maken en zelfs selfies nemen. De robuuste behuizing is bestand tegen stoten en vallen, waardoor ouders zich geen zorgen hoeven te maken over schade. Deze camera stimuleert creativiteit met filters, effecten en leuke spelletjes.

€ 83,43 – Shop hier.

2. Denver kindercamera: lachen naar het vogeltje!

Met deze compacte kindercamera van Denver kunnen jonge kinderen ook zelf hun mooiste momenten vastleggen op foto of video. De camera heeft een resolutie van 40 megapixels (geïnterpoleerd), waardoor hij superscherpe foto’s maakt, en kan je tot wel 8x inzoomen. En deze vernieuwde versie van de kindercamera heeft ook een selfie lens, want dat willen de kinderen toch allemaal tegenwoordig. Dankzij de ingebouwde microfoon worden je video’s ook van geluid voorzien. Superleuk!

Wil je je foto’s gelijk pimpen? Dat kan met de 28 digitale fotolijsten en 7 filters. Als extra bonus kun je ook 5 verschillende spelletjes spelen op de camera.

€ 18,95 – Shop hier.

Kidycam: om kinderen te vergezellen in al hun dagelijkse avonturen

De unieke vorm én het formaat zorgen voor goede grip in kinderhanden. Daarnaast is de camera waterdicht tot 1 meter en valbestendig. Deze camera bevat een 8 MP sensor en maakt HD video’s in 1080p met 30 frames per seconde. Ook bevat de camera 4x digitale zoom en een krachtige flits voor foto’s in het donker. De gemaakte foto’s kunnen meteen worden bekeken op het 2 inch HD scherm. Het fototoestel heeft een ingebouwd geheugen van maar liefst 16 GB waardoor er geen externe geheugenkaart nodig is.

Een extra effect aan je beelden toevoegen? Dat kan met de 21 ingebouwde filters. Het vervangen van batterijen is niet nodig dankzij de oplaadbare 600mAh Li-Ion batterij. Opladen gaat eenvoudig met de meegeleverde USB-C kabel.

€ 69,95 – Shop hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content