Handig: speelgoed dat meegroeit met je kind

Door -
speelgoed dat meegroeit met je kind
GettyImages
Kinderen groeien helaas erg snel uit hun speelgoed. En al zeker op jonge leeftijd. Gelukkig bestaan er ook exemplaren die jarenlang met je kapoen meegroeien.

Speelgoed dat jarenlang meegaat

De meest allesomvattende blokkenset ooit

Deze set is een slim, praktisch systeem om het ruimtelijk inzicht, de taalvaardigheid en het probleemoplossend vermogen te stimuleren. De set bestaat uit zeventig stevige massief houten blokken en achttien vormen, die samen speel- en leerplezier geven in meer dan twintig ontwikkelingsfases, van peuter tot kleuter en nog langer. 

Bekijk hier wat je allemaal met deze geweldige set kunt doen!

speelgoed dat meegroeit met je kind

Lovevery blokkenset – € 90 – Shop het bij eu.lovevery.com.

Multifunctioneel plezier

Heb jij al ooit gehoord van MODU? MODU is een modulair systeem van blokken, die je onderling kunt verbinden en verbouwen tot allerlei constructies en spelmogelijkheden. Met deze kit kan je kind actief spelen en vooral verder bouwen aan motorische skills. 

MODU groeit perfect met je kleine bouwer mee. Is je kind een bepaalde creatie ontgroeid? Dan bouwt hij gewoon een andere.

speelgoed dat meegroeit met je kind

MODU Explorer Kit – € 175 – Shop het bij degeleflamingo.com.

Schattige diertjes

Een heel mooie inlegpuzzel die meegroeit met je kleintje. De vormen zijn namelijk zodanig ontworpen dat ze nadien als balanceerspel kunnen dienen. Mooi meegenomen: het bijhorende boekje is al leuk voor kindjes onder de drie jaar.

speelgoed dat meegroeit met je kind

Animal balance toy – € 59,95 – Shop het bij by-maem.be.

Om te spelen en te tellen

Telbogen stimuleren de fijne motoriek en motiveren kinderen om na te denken over hoe je de kralen naar de andere kant krijgt. Bovendien zijn ze vaak uit hout vervaardigd waardoor ze ontzettend duurzaam zijn. Op latere leeftijd doen deze trouwens prima dienst voor rekenoefeningen.

speelgoed dat meegroeit met je kind

Rollercoaster Abacus – € 34,95 – Shop het bij by-maem.be.

Bron: minimi.be

Ook over spelen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here