GettyImages

Handig: speelgoed dat meegroeit met je kind

Door Celine Werner

Kinderen groeien helaas erg snel uit hun speelgoed. En al zeker op jonge leeftijd. Gelukkig bestaan er ook exemplaren die jarenlang met je kapoen meegroeien.

Speelgoed dat jarenlang meegaat

De meest allesomvattende blokkenset ooit

Deze set is een slim, praktisch systeem om het ruimtelijk inzicht, de taalvaardigheid en het probleemoplossend vermogen te stimuleren. De set bestaat uit zeventig stevige massief houten blokken en achttien vormen, die samen speel- en leerplezier geven in meer dan twintig ontwikkelingsfases, van peuter tot kleuter en nog langer. 

Bekijk hier wat je allemaal met deze geweldige set kunt doen!

speelgoed dat meegroeit met je kind

Lovevery blokkenset – € 90 – Shop het bij lovevery.eu.

Ken je Lovevery trouwens al? Zij bieden pakketten van speelgoed, die meegroeien met de leeftijd. Deze speelkits stimuleren het lerend vermogen van jouw kleintje en dagen je kind de eerste vier jaren van zijn leven op allerlei manieren uit.

Heb je bijvoorbeeld een driejarige in huis? Dan kun je hem met deze set begeleiden tijdens het ‘jaar van de zelfontdekking’.

speelgoed dat meegroeit met je kind

Driemaandelijks abonnement – € 126/kit – Shop het bij lovevery.eu.

Vroem!

Mix deze magnetische autootjes met de metalen ballen en creëer verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als vishengel! Voor je baby is dit ideaal voor het ontwikkelen van de fijne motoriek, en het zal hem ook aanmoedigen om te kruipen. Maar ook bij peuters en kleuters zijn deze wagentjes gegarandeerd een hit!

speelgoed dat meegroeit met je kind

My First Wobbly Cars – € 24,99 – Shop het bij gamesbysmart.com.

Multifunctioneel plezier

Heb jij al ooit gehoord van MODU? MODU is een modulair systeem van blokken, die je onderling kunt verbinden en verbouwen tot allerlei constructies en spelmogelijkheden. Met deze kit kan je kind actief spelen en vooral verder bouwen aan motorische skills. 

MODU groeit perfect met je kleine bouwer mee. Is je kind een bepaalde creatie ontgroeid? Dan bouwt hij gewoon een andere.

speelgoed dat meegroeit met je kind

MODU Explorer Kit – € 159 – Shop het bij theministory.be.

Schattige diertjes

Een heel mooie inlegpuzzel die meegroeit met je kleintje. De vormen zijn namelijk zodanig ontworpen dat ze nadien als balanceerspel kunnen dienen. Mooi meegenomen: het bijhorende boekje is al leuk voor kindjes onder de drie jaar.

speelgoed dat meegroeit met je kind

Animal balance toy – € 77,32 – Shop het bij etsy.com.

Om te spelen en te tellen

Telbogen stimuleren de fijne motoriek en motiveren kinderen om na te denken over hoe je de kralen naar de andere kant krijgt. Bovendien zijn ze vaak uit hout vervaardigd waardoor ze ontzettend duurzaam zijn. Op latere leeftijd doen deze trouwens prima dienst voor rekenoefeningen.

speelgoed dat meegroeit met je kind

Rollercoaster Abacus – € 45,95 – Shop het bij by-maem.be.

Bron: minimi.be

Ook over spelen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content