©GettyImages

Kindvriendelijk barbecueën: zo doe je dat

Knapperige groentjes, kruidig vlees… In de zomertijd worden er heel wat barbecues aangestoken, maar niet elke barbecue is even kindvriendelijk. Op deze manier wordt barbecueën wel leuk en veilig voor je kinderen.

Veilig barbecueën: enkele tips

  • Laat kinderen nooit in de nabijheid van de barbecue komen. Ook niet na het barbecuen. Het is best dat kinderen 1 tot 1,5 meter ver staan van de barbecue. Laat hen een cirkel rond de barbecue tekenen of baken de ruimte rond de barbecue af. Zo weten ze tot waar ze kunnen lopen en spelen.
  • Zorg er vooraf voor dat alle speelgoed uit de omgeving van de barbecue wordt verwijderd.
  • Kleine kinderen staan met hoofd en gezicht op ooghoogte met de barbecue en ze zijn dus uitermate kwetsbaar voor uitslaande vlammen, wegvliegende houtskool.

BBQ worstenbroodje

Wist je dat je op een barbecue ook worstenbroodjes kan maken? Het enige wat je nodig hebt is: worstjes, bladerdeeg, stokjes en aluminium papier.

  1. Steek de worst op een stokje
  2. Wikkel de bladerdeeg rond het worstje
  3. Steek het in aluminiumpapier (dat mag losjes, zorg dat het deeg plaats heeft om naar omhoog te komen)
  4. Leg het op de barbecue voor 15 à 20 minuten en draai af en toe om
  5. Serveer met een ketchup of mosterd
  6. Geniet ervan!

Doe-het-zelf

Laat kinderen hun eigen brochette maken. Voorzie stukjes vlees en groenten, die je kinderen naar eigen smaak op een stokje kunnen steken. Tip: steek het stokje even in water zodat het niet verbrandt.

Werk je liever met een recept? Lees dan: BBQ-time! En ook de kinderen smullen mee met deze 12 recepten

Geroosterde marshmallows

Kinderen vinden het leuk om zelf ook iets te doen. Zeker als ze zelf iets met het vuur mogen doen. Laat de kolen eerst even afkoelen. Steek de marshmallows op een stokje en laat je kinderen de marshmallow zelf in het vuur houden. Bij de echte kleine kinderen is het aangeraden dat de ouder het zelf doet. Opgepast: laat kinderen nooit zonder toezicht in de buurt van vuur komen!

Bronnen: Stichting brandwonden – Libelle lekker

Meer zomers lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content