©Getty Images

Zo blijft de lunch van je kids lekker

Boterhammen met half gesmolten kaas of uitgelopen choco, dat is niet iets om naar uit te kijken. Als het warm is buiten is het erg moeilijk om de lunch van je kids fris te houden tot de middag. Met deze tips hou je de lunch van je kindje wél lekker tot de middag.

Kies een bentobox

Een bentobox is eigenlijk een boterhammendoos met vakjes. In een gewone brooddoos stop je alles bij elkaar in een groot vak met vaak platte, verlepte of door elkaar geschudde boterhammen tot gevolg. Niet erg smakelijk als je ‘t ons vraagt.

In een bentobox maak je gebruik van de verdelingen om alles apart en je lunch lekker te houden. Een vakje voor een stukje brood, eentje voor rauwe groentjes en fruit, eentje voor noten, rozijntjes of ander lekkers. In sommige bentoboxen, zoals de Yumbox bijvoorbeeld, kun je zelfs probleemloos een sausje of wat appelmoes in een apart vakje stoppen. Het deksel is lekvrij en sluit alle compartimenten afzonderlijk af. Geen natte boterhammen meer!

De Yumbox heeft verschillende indelingen. De Panino heeft een iets groter vak speciaal voor boterhammen en de Original bestaat uit meerdere kleine vakjes.

Deze kost 31,95 euro en is onder meer hier te verkrijgen.
Tip: wil je de inhoud van je Yumbox heerlijk fris houden? Stop ‘m dan in een bijhorende sleeve (apart verkrijgbaar).

Hou je lunch lekker: wraps in plaats van boterhammen

Wist je dat wraps minder vocht opnemen en daardoor beter bewaren in een brooddoos? Het is bovendien een lekker en eenvoudig alternatief voor de traditionele boterhammen en ze passen perfect in een bentobox of een brooddoos. Je vult de wraps met een beetje broodbeleg en groenten die je kinderen lekker vinden. Misschien zijn er zelfs nog overschotjes van de avond ervoor die je erin kunt stoppen? Oprollen en klaar!

Hou het fris in een food jar of thermosbox

Eet je kindje niet graag boterhammen, dan biedt een thermosbox de oplossing. Hierin kun je probleemloos pasta of soep meegeven naar school of het kampje geven in de plaats van brood. Het houdt warm eten heerlijk warm en koud eten lekker fris. Probeer op voorhand of je kindje de thermosbox makkelijk zelf open krijgt en let erop dat de maaltijd niet te warm is als je ‘m in de thermos stopt.

Onze favoriet om je lunch lekker te houden is de thermosbox van Fresk. Deze kost 19,95 euro en is o.a. hier verkrijgbaar.

Hou je lunch koel

Voorspellen ze echt warm weer, dan is het nuttig om de brooddoos van zoon- of dochterlief in een koeltasje te stoppen, eventueel zelfs met een koelelement. Kies een vrolijk exemplaar dat je kindje graag meeneemt naar school, maar zorg er ook voor dat er voldoende plaats in is voor een brooddoos, drinkbus, een eventuele snack en een koelelementje.

Dit vrolijke exemplaar kost 19,50 en kun je hier bestellen.
Tip: een koelelementje kun je natuurlijk kopen, maar wist je dat je ‘t ook makkelijk zelf maakt? Stop een nat sponsje in een zakje en leg het in de diepvries. Het is eenvoudig en bovendien erg licht om mee te geven met je kindje.

Smakelijk!

Bron: dagelijksekost.be

Vast ook interessant voor jou:

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content