Met je kind naar het museum: hoe doe je dat?

Zin in een uitstapje met je kinderen? Ga eens naar een museum! Het is niet alleen leerrijk, maar ook gewoon leuk om samen te doen. En het kan volledig coronaproof!

Met de kinderen naar een museum

Wil je graag eens met je kroost naar een museum? Met de volgende tips wordt dat uitstapje met je kinderen zeker en vast een succes:

Maak vooraf een plan op

Met een kleuter kun je geen uren in een museum rondlopen. Neem daarom vooraf al eens een kijkje op de website, zodat je weet waar de kindvriendelijke plekken, het toilet en café zijn. Voor jezelf is het ook leuk om op voorhand op te lijsten wat jij zeker graag gezien of gedaan wil hebben.

Laat je kind de weg wijzen

Laat je kleuter in het museum de weg kiezen. Zo krijgt hij dingen te zien die hem interesseren en zal hij het museumbezoek leuker vinden dan wanneer je enkel dingen toont die jij interessant vindt.

Bekijk het kinderprogramma

Vaak bieden musea specifieke kindertentoonstellingen, rondleidingen of workshops aan. Check dit zeker op voorhand zodat je weet wat er mogelijk is.

Psst, ken je de leuke Tik Tak-expo in het Fort Napoleon in Oostende al? 

Zoek de regels op

In de meeste musea gelden enkele algemene regels als ‘niet eten en/of drinken’ of ‘niet aanraken’. Zoek zeker ook de specifieke regels voor het museum op dat je wil bezoeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bezoek een kindermuseum

Voor het eerst naar een museum? Kies er dan eentje dat zich specifiek op kinderen richt. Leuke kindermusea zijn alvast het Speelgoedmuseum in Mechelen en het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Hier vind je alvast een overzicht van de 10 leukste kindermusea van België.

Meer uitjes-tips voor kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content