Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 18 november

Zes december is nog wel even, maar wij zitten als te popelen tot Sinterklaas er weer is! Goed nieuws: in een telegram liet hij al weten dat hij op 18 november in het land is. Traditiegetrouw zal hij opnieuw zijn toespraak geven van op het balkon aan het stadhuis van Antwerpen.

Sinterklaas in Antwerpen

Heel wat kinderen zijn al een tijdje aan het speculeren: waar en wanneer zet Sinterklaas dit jaar voet aan wal in ons land? Zonet ontvingen we een telegram van de Sint met de boodschap dat hij op zaterdag 18 november om 14 uur zal toekomen in Antwerpen, met zijn stoomboot natuurlijk. En hij brengt opnieuw zijn kleurrijke gevolg mee: een hele reeks pieten, Conchita, Ramon, Kneta Knieschijf en nog heel wat andere medewerkers en vrienden.

Naar goeie traditie meert de boot ook deze keer aan tegen het ponton aan het Steenplein. Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever zullen daar Sinterklaas begroeten en officieel welkom heten. De Sint wandelt dan naar het Steen, waarna de stoet verder trekt via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Sinterklaas arriveert aan het stadhuis rond 14.45 uur en zal daar, vanop het balkon aan het Schoon Verdiep, de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Gezellig voor de televisie?

Zoals elk jaar maken Ketnet en Ketnet Junior van de intrede van de Sint een groot feest. Tussen 13 en 14 uur zorgen Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand voor flink wat ambiance op het podium op de Grote Markt.

Je bent van harte welkom om op zaterdag 18 november zelf naar Antwerpen te komen om de Sint toe te juichen. Maar ook als je er niet bij kunt zijn, hoeft je niets te missen: VRT 1, Ketnet en VRT MAX zenden de intrede van Sinterklaas rechtstreeks uit. Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sarah Mouhamou presenteren de uitzending en volgen de aankomst en de tocht van Sinterklaas op de voet.

De Sint in Antwerpen: mama’s en papa’s vinden meer info op ketnetvoorouders.be | De grote intrede op tv op zaterdag 18 november van 13.30 uur tot 15.10 uur.

Meer tips voor ouders & kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content