© Oostende

Staycation met kinderen: 7x must-do’s in Oostende

In Oostende kun je natuurlijk heerlijk spelen op het strand en baden in de zee. Maar er is veel meer dan dat. Je kunt er ook avontuurlijk wandelen en fietsen, op een interactieve Ensor wandeling of springen op meer dan 1000 vierkante meter trampoline. Ontdek deze 7x te gekke activiteiten in Oostende

7x must-do’s in Oostende

Ga go-carten op de zeedijk

De cuisse-tax (in Oostende: ‘de billekarre’) werd bijna 100 jaar geleden uitgevonden en staat nog steeds garant voor actieve pret. Jong, oud, alleen of met z’n allen, een ‘autootje huren’ is altijd leuk, zelfs bij iets minder mooi weer. Oostende telt vier plekken waar je go-carts kan huren: bij GinoLindaMickeyFietsenverhuur Nico en Sandra.

Ga op ontdekking naar street art

Op meer dan 50 Oostendse gevels pronken gigantische muurschilderingen van kunstenfestival The Crystal Ship. Nergens anders in Europa is zo’n groot street art festival neergestreken. Kinderen kunnen met een Kids Guide (hier gratis te downloaden) leuke raadsels oplossen bij alle werken.

Doe een leuke familiezoektocht op de fiets

Is een amusante zoektocht voor het hele gezin meer jullie ding? Geen probleem. Fiets dan langs een 20 km lange fietsparcours dat allerlei leuke opdrachten in petto heeft. Denk je de oplossing van de zoektocht gevonden te hebben? Dien je formulier dan in bij Toerisme Oostende en maak kans op fantastische prijzen!

Maak de mooiste strandbloemen

Niets dan trotse gezichten wanneer je kinderen achter de toonbank van hun eigen bloemenwinkel staan! De kleurrijke strandbloemen worden op het strand van Oostende verkocht voor schelpjes, waarmee de kinderen opnieuw kunnen shoppen bij bloemenwinkels van andere kinderen. Het maken van de bloemen alleen al zorgt ongetwijfeld voor ouderwets plezier met de ganse familie! Lees hier hoe je ze maakt.

Volg een interactieve rondleiding door James Ensor himself

De liefde tussen kunstschilder James Ensor en Oostende wordt dit jaar éxtra in de verf gezet. Op dinsdag 14 juli 2020 opende het vernieuwde James Ensorhuis en het gloednieuwe interactief belevingscentrum in Oostende.  En daar stopt het niet, want Oostende biedt ook een interactieve wandeling volledig in teken van James Ensor aan. Dankzij de app begeleidt James Ensor je zelf door zijn thuisstad. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis.

Fiets langs de groene autovrije fietsroute

Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute waarbij je de verrassend groene buitenrand van Oostende kunt bewonderen. Een prachtig traject van maar liefst 35 km wijst je de weg langs enkele topplekken als het Geuzenbos, de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek.

Spring en spring en spring op 1000 vierkante meter trampolines

In het overdekte speelwalhalla Hangtime vind je niet alleen meer dan 1000 vierkante meter trampolines, maar ook een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, dat grenst aan een gezellige koffiebar. De speelruimte voor de kleintjes werd gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Praktisch: Je ontdekt alles op www.visitoostende.be

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

NOG MEER STAYCATION-TIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content