Happy loving family. Mother and her daughter child girl playing and hugging.; Shutterstock ID 557866771

Wat een coole mama!

Hoe zorg je ervoor dat je kind je een coole mama vindt? Met flink veel humor en af en toe wat vieze woorden…Zo maak je indruk op je kleintje!

Hoe ouder kinderen worden, hoe moeilijker om indruk op hen te maken. Een ritje naar McDonalds doet je populariteitscijfer even stijgen, maar de volgende dag zijn ze dat helemaal vergeten. Dan is humor een betere truc.

Baby’s zijn easy: die kan je al doen lachen met een kriebel op hun buik, wat gekkebekkengetrek of de vrije imitatie van een vis.

Peuters gieren het uit bij elke vorm van verstoppen en weer tevoorschijn springen, terwijl kleuters lachen om grappige rijmpjes. Hoe groter kinderen worden, hoe verfijnder hun humor en hoe meer taalgrapjes en moppen met een clou je kan maken.

Samen lachen en gek doen is niet alleen fijn, het schept ook een band. Moeilijk hoeft dat niet altijd te zijn. Zeg poep, pipi of kaka en kleine kinderen vinden je geweldig. Ook dinosaurussen, ruimtemannetjesen ontplofte planeten doen het altijd goed. Of combineer de twee en vertel dat een dino zo’n 300 kilogram je-weet-wel per dag kon produceren. Daar staan ze vast met open mond van te kijken – en je hebt niet eens gelogen.

Instant indruktips

  • Duik mee in de verkleedkoffer.
  • Neem je kids mee in de keuken en bak samen de Enige Echte-Geheime-Krachten-Taart, een recept dat de oma van de oma van jouw oma ooit op zolder heeft gevonden.
  • Fluister heel geheimzinnig dat je kan praten met dieren. Duiven zijn de beestjes bij uitstek om dit te bewijzen. Hoor je een duif koeren, maak dan van je handen een kommetje en boots het gekoer na. Een beetje duif koert zonder morren terug (en jij vertaalt uiteraard wat ze allemaal te vertellen heeft).
  • Pak uit met straffe weetjes: wist je dat ze in China van dinosaurusbotten eten?
  • Maak indruk aan tafelmet oorbellen van radijsjes, wortel-toverstokjes, een racebaan van pureepatatjes, hoe grappiger, hoe lekkerder!

Bron: Vitaya

LEES OOK

5 dingen die niet wist over jezelf tot je mama werd

Waar is die mama-handleiding?

Dit wil je als kersverse mama écht niet meer horen

Partner Content