© THOMAS LEGRÈVE

8 vragen aan kersverse mama Ellen Kegels van LN Knits

Ellen Kegels (30) is het gezicht en kloppend hart van het bekende knitwear merk ‘LN Knits’. Het label bevat onder andere sjaals, mutsen en jassen voor de hele familie. Wij vroegen ons af wat Ellen’s kijk is op het moederschap en hoe ze het ondernemersleven combineert met de komst van dochtertje Lucy.

1. Hoe is jouw zwangerschap verlopen?

Eind 2016 heb ik een miskraam gehad op 6 weken. Pril, zeker, maar daarom was ik (wij) niet minder triestig. Ik vond het echt heel erg. Gelukkig was ik 3 maand later al weer terug zwanger van Lucy. Ons geluk kon niet op!

De eerste 20 weken was ik erg misselijk en heel erg moe. Ik ben normaal gezien erg sportief en kan niet stilzitten. Dat was dus wel even wennen om om 17 uur al in slaap te vallen in de zetel! Tot 32 weken had ik een heerlijke zwangerschap. Veel energie, een klein buikje en niet veel extra kilo’s (was maar 6 à 7 kg bijgekomen). Ik heb een erg drukke job en heb doorgewerkt tot het laatste moment, tijd om taartjes te eten was er dus niet. Op 33 weken zwangerschap heb ik een trombose gehad in mijn linker oog, de oorzaak hebben ze tot op heden nog altijd niet gevonden…. Dat was wel even stressen aangezien ik meteen aan de bloedverdunners moest en hierdoor ook ingeleid moest worden op 38,5 week (ik moest de bloedverdunners afbouwen…).

De inleiding pakte niet. Ik heb 48 uur arbeid gehad en uiteindelijk is mijn liefste meisje met een keizersnede ter wereld gekomen. Nadien heb ik nog zware nabloedingen gehad en nog op de spoed beland. Had heel veel bloed verloren, een erg zwaar ijzertekort en was sterk verzwakt. Maar ondanks dit alles is mijn melkproductie goed op punt gebleven en heeft Lucytje er niet al te veel van gemerkt!

2. Is er iets wat je graag nog had willen doen vóór je zwangerschap en de geboorte van je dochter?

Het had misschien iets handiger geweest als mijn vriend (verloofde) en ik, voor de geboorte van Lucy zouden getrouwd geweest zijn. Nu trouwen we in het najaar van 2018 en zal ik Lucytje dus moeten missen op huwelijksreis.

3. Hoe verloopt bij jou de werk en gezin-combinatie?

Een eigen zaak runnen heeft voor- en nadelen. Zorgeloos zwangerschapsverlof heb ik niet gehad, want ik ben altijd blijven werken (met soms een dutje tussendoor). Ik neem Lucy nu ook regelmatig mee naar meetings en naar de lnknitsflagshipstore. Ik geef borstvoeding, maar dat afkolven vind ik niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig is Lucytje erg braaf dus verloopt alles meestal goed!

Vanaf 2018 heb ik wat meer opvang voor Lucy. Een mix van ouders en schoonouders en af en toe de crèche. Wat er vooral niet meer is momenteel, is echt tijd voor mezelf. Maar dat zal wel beteren. Ik ben voor het eerst na bijna één jaar nog eens gaan sporten en dat was heerlijk! Vanaf nu plan ik 2 trainingssessies in per week. Echte me time!

4. Hoe doet jouw hubby het als papa?

Hij doet het geweldig! Heb er echt niets op aan te merken. Midden januari reis ik af naar Berlijn voor een modebeurs en blijft haar papa speciaal 4 dagen thuis om voor haar te zorgen. Al voorzien we wel wat extra hulp van de grootouders zodat hij ook nog wat kan werken. Hij is namelijk CEO van een softwarebedrijf (Slickss) en heeft het dus ook erg druk.

5. Zitten jullie op één lijn wat betreft de opvoeding of andere keuzes over jullie dochter?

We houden van reizen (surfen) en van uitstapjes en willen Lucytje daar ook aan laten wennen. Ik ben wel iets meer bezig met haar comfort dan haar papa (dutjes doen, rustige plekjes zoeken om haar te vinden, op tijd naar huis…), maar ook daar vinden we elkaar!

6. Maak je wel eens speciale mutsjes, truitjes of ander ‘knitwork’ voor je baby die niet in de collectie van LN Knits zitten?

Ikzelf heb geen tijd om nog te breien of te haken, maar mijn lieve mama, Lucytje haar mammie, maakt regelmatig hele leuke creaties met onze #DIY garens voor haar!

7. Willen jullie graag een groot gezin?

Ik kom uit een gezin van 6, Nick is enig kind. De gulden middenweg lijkt ons ideaal!

8. And last but not least: Wat is jouw ultieme tip voor aanstaande mama’s?

Count your blessings! Mama zijn is heerlijk (en soms ook zwaar), maar voornamelijk echt heerlijk. En daar zijn we best dankbaar voor!

Benieuwd naar haar label? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van LN Knits!

Partner Content