©iStock

Staycation met kinderen: maak van je tuin een kinderparadijs

Spelen je kinderen graag buiten? Ideaal! Wij vonden enkele leuke ideetjes om van je tuin een waar kinderparadijs te maken.

8x kinderparadijs in je tuin

Komen eten

Maak een buitenkeuken voor de kleine chef-koks. Met een oude pan, ketel, lepel, water, zand of aarde maakt je kind de lekkerste taart ter wereld. Smullen maar!

Schooltje spelen

Kinderen tekenen graag met krijt. Heb je liever niet dat ze op je terrasstenen tekenen? Beschilder dan een stuk muur met schoolbordverf. Geen muur in de buurt? Koop een grote plank multiplex en beschilder die met krijtverf. Je kunt natuurlijk ook gewoon een krijtbord kopen.

Gezellig en knus

Een tent bouwen: het blijft een klassieker. Span een touw tussen twee bomen, zoek een oud laken en de pret kan beginnen. Geen bomen in je tuin? Hang het laken dan over enkele bamboestokken.

Zandkastelen

Kies eens voor een origineel exemplaar zoals een bootzandbak. Tik ergens een oud bootje op de kop, vul het met wat zakken zand en laat die zandkastelen maar komen.

Eigen plekje

Laat ze hun eigen plekje kiezen dat ze helemaal naar hun zin mogen inrichten. Denk aan een leuke DIY-ligbank met gekleurde kussens of een (boom)hut.

Een moestuintje voor kinderen

Kindjes vinden het fantastisch om hun eigen groenten, fruit of kruiden te planten. Investeer in een vierkantemeter-moestuinbak en plant enkele makkelijke groentesoorten. Ze zullen zó trots zijn bij de eerste oogst.

Buitendouche

Zodra de zon tevoorschijn komt, zouden de kinderen al met water willen spelen. Hoe tof is dan een buitendouche? Een dure grap? Met een tuinslang en een plastic fles is de douche zo klaar voor gebruik!

Klimmen en hangen

Nog zo’n klassieker én een must-have voor de kindjes: een klimrek of een schommel. Of wat dacht je van een DIY-klimmuur?

kinderparadijs

Beelden: Pinterest

Onze tips voor een staycation met kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Partner Content