© iStock

Mag je als ouder een favoriet kind hebben?

Is het als ouder gepast om toe te geven dat je een favoriet kind hebt? Deze vraag opende een enorme discussie op sociale media nadat een Engelse mama er onlangs op televisie openlijk voor uitkwam dat ze één van haar kinderen als favoriet beschouwt boven de vier anderen…

Alisha Tierney-March uit het Engelse Sheffield zei in de talkshow ‘This Morning’ zonder schroom dat één van haar vijf kinderen het ‘favorietje’ is. Daarnaast vertelde ze ook dat het helemaal niet erg is als je één van je kinderen leuker vindt dan de anderen, tot grote verbazing van de presentatoren.

Jongste is meestal favoriete kind

Ze zei dat haar tweede jongste, de tweejarige Kennedie, haar favoriet is. Toen Kennedie geboren was, kon Alisha met haar meer tijd doorbrengen omdat de rest al naar school ging. Ze kon haar dochter borstvoeding geven, waardoor ze naar eigen zeggen een hechte band kon opbouwen.

Volgens een studie is meestal het jongste kind het lievelingetje, maar dat was bij Alisha niet het geval. Toen haar zoontje Elijah geboren was, gaf Alisha toe dat ze een beetje teleurgesteld was omdat ze nog een dochtertje wilde. Toch wil ze benadrukken dat ze evenveel van al haar kinderen houdt, maar dat Kennedie toch haar favoriet is, omdat ze een erg gemakkelijk kind is.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content