GettyImages

5x boeken voor kinderen die bang zijn in het donker

Door Celine Werner

Als je bang bent in het donker, moet je fluiten. Althans, dat beweren ze in een kinderliedje. Maar ook deze boeken zouden je kleintje helpen om niet meer te vrezen voor het vallen van de avond.

Bang in het donker? Deze boeken helpen

Monster is bang in bed

Kinderen zijn vaak bang voor monsters onder hun bed of hebben andere angsten. Het grappige aan dit verhaal is dat de rollen eens omgedraaid zijn en juist het monstertje bang is voor de kinderen boven zijn bed!

boeken bang in het donker
Vanaf vier jaar

Verscheen bij De Vier Windstreken. € 14,99. Je koopt het hier.

Tuur is bang in het donker

Tuur geeuwt, hij is moe. Het is tijd om te gaan slapen. Papa leest nog een laatste verhaaltje voor en dan gaat het licht uit. Maar dan wordt Tuur bang. Het is zo donker …

boeken bang in het donkerVanaf twee jaar

Verscheen bij Ballon. € 8,99. Je koopt het hier.

Ik ben niet (heel erg) bang in het donker

Als de zon ondergaat, spreidt het donker zich uit. Het wordt groter en groter tot het alles bedekt. Het donker kan eng zijn, maar het kan nog veel meer zijn, het is maar hoe je het bekijkt.

boeken bang in het donker

Vanaf vier jaar

Verscheen bij Usborne. € 12,99. Je koopt het hier.

Karel in het donker

Het is donker buiten. Tijd om te slapen. Knip! Het grote licht gaat uit. Nu is het ook donker in mijn kamer. Knip! Ik doe mijn kleine lampje aan. Kijk, het kabouterlampje lacht naar mij! Een herkenbaar boek over licht, donker en slapengaan.

boeken bang in het donker

Vanaf twee jaar

Verscheen bij Clavis. € 14,95. Je koopt het hier.

De kusjeskrokodil

Tim kan niet slapen. Hij hoort allerlei vreemde geluiden. Die blijken afkomstig van dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten, zoals het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel. Deze bijzondere beesten voeren samen een heel bedtijdritueel op voor Tim. Maar pas na de kusjes van de Kusjeskrokodil kan hij echt lekker gaan slapen.

boeken bang in het donker

Vanaf vier jaar

Verscheen bij De Fontein. € 14,99. Je koopt het hier.

Nóg meer leesplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content