gehaktballetjes

Kindvriendelijk recept: Parmezaan-kalfsgehaktballetjes met tomatensaus en puree

Goed weer, kindjes thuis en tijd om gezellig buiten te spelen. Geen idee wat klaar te maken en al zeker niet om lang achter de kookpotten te staan? Deze kalfsgehaktballetjes staan in een mum van tijd op tafel én de kinderen kunnen zelfs meehelpen.

Lekker, kindvriendelijk en eenvoudig te bereiden: wie is er nu niet dol op gehaktballetjes? Dit recept met kalfsgehakt en Parmezaan is om duimen en vingers bij af te likken.

Recept: Parmezaan-kalfsgehaktballetjes met tomatensaus en puree

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gr broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 75 ml melk

Voor de tomatensaus:

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper – zout

Voor de aardappelpuree:

  • 4 grote aardappelen
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
  • peper – zout – nootmuskaat

Zo maak je het:

  • Doe het kalfsgehakt, de Parmezaanse kaas en het broodkruim in een kom. Voeg er nog de eieren, de look, de peterselie en de melk aan toe. Meng alles goed tot een homogene massa. Rol gehaktballetjes van het gehaktmengsel en bak ze goudbruin in de pan in een klontje boter.
  • Maak nu de tomatensaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg er de bloem aan toe. Laat een minuutje bakken en bevochtig vervolgens met de melk en daarna de tomatenpassata. Breng de saus op maak met gedroogde oregano, peper en zout.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn tot puree samen met een klontje boter en een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg de kalfsballetjes bij de saus en laat nog enkele minuten doorwarmen.
  • Serveer de kalfsballetjes met de tomatensaus en een flinke lepel aardappelpuree.

Recept: Stéphanie Bex

MEER KINDVRIENDELIJKE RECEPTEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."