Mijn kruiper wil op de trap en grijpt naar gevaarlijke dingen. Hoe voorkom ik dat?

kruipen
©GettyImages
Een kind opvoeden is boeiend, maar het gaat niet altijd vanzelf. Iedere ouder heeft weleens nood aan raad. Zit je met een prangende opvoedvraag? Dan stellen wij ze voor jou aan opvoedingsdeskundige en Libelle Mama-experte Ilse De Block.

DEZE MAAND BEANTWOORDT ILSE DE VRAAG VAN MAMA EVA

“Mijn zoontje van 10 maanden is al verschillende weken volop aan het kruipen. Geweldig is dat! Al heeft het ook z’n nadelen, want de waaghals wil ook op trappen klimmen — waar we geen hek kunnen zetten, want ze zijn bijna drie meter breed — en hij probeert ook naar dingen te grijpen die gevaarlijk voor hem zijn.

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

ZIT JIJ OOK MET EEN OPVOEDVRAAG?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Met dank aan:

Ilse De Block van De Opvoedingslijn, een initiatief van vzw De Keerkring – centrum voor opvoedingsondersteuning in Vlaanderen.

Nog meer tips van Ilse:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!