Ik wil een tweede kind, maar heb nu al schuldgevoelens ten opzichte van mijn kleuter

schuldgevoelens
©GettyImages
Een kind opvoeden is boeiend, maar het gaat niet altijd vanzelf. Iedere ouder heeft dus weleens nood aan raad. Zit je met een prangende opvoedvraag? Dan leggen wij ze voor jou voor aan opvoedingsdeskundige en Libelle Mama-experte Ilse De Block.

DEZE MAAND BEANTWOORDT ILSE DE VRAAG VAN MAMA LENA :

“Wij willen graag voor een tweede kind gaan, maar dat gaat nu al gepaard met schuldgevoelens ten opzichte van mijn kleuter. Hoe kan ik dat gevoel vermijden? Is er al iets dat ik kan doen om te voorkomen dat mijn kind jaloers zal zijn op het nieuwe gezinslid?”  

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

ZIT JIJ OOK MET EEN OPVOEDVRAAG?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Met dank aan:

Ilse De Block van De Opvoedingslijn, een initiatief van vzw De Keerkring – centrum voor opvoedingsondersteuning in Vlaanderen.

Nog meer tips van Ilse:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!