4 redenen waarom je jouw kleintje een vitamine D-supplement moet geven

Advertorial

Er bestaan heel wat voedingssupplementen voor baby’s en peuters. Maar welke hebben ze ook écht nodig? Vitamine D is er daar één van, aanbevolen door de Belgische Hoge Gezondheidsraad. Lees hieronder de vier redenen waarom.

1. Vitamine D helpt bij de ontwikkeling van je kind

Een vitamine D-voedingssupplement begeleidt je kindje in zijn/haar groei en draagt bij aan de normale ontwikkeling van de botten en tanden.

2. Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem

Vitamine D is bovendien een partner in het welzijn van je kind. Het is geen vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl, maar wel een noodzakelijke aanvulling zodat zijn/haar lichaam nog beter kan vechten tegen ziektes en kwaaltjes.

3. Geen toevoegingen

Een voedingssupplement zoals NANCARE® Vitamin D is speciaal ontwikkeld voor baby’s om het immuunsysteem te ondersteunen. De druppels bevatten daarom slechts twee ingrediënten: vitamine D en zonnebloemolie. Er worden verder geen suikers, smaakstoffen of andere additieven toegevoegd. Dankzij de neutrale smaak heeft het product geen invloed op de smaak van voedingsmiddelen en dranken waaraan je het (eventueel) toevoegt.

4. De Belgische Hoge Gezondheidsraad beveelt het aan

De Belgische Hoge Gezondheidsraad beveelt aan om het hele jaar door een vitamine D-supplement van 10 µg/dag (400 IE) te geven aan kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 jaar, ongeacht de voeding die ze krijgen. De ideale partner in het welzijn van jouw kind? NANCARE® Vitamin D.

Nestlé garandeert al meer dan 150 jaar de beste voedingsstoffen voor kleintjes met de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.
Meer info over NANCARE® Vitamin D vind je op nestlebaby.be.

Voedingssupplementen zijn niet bedoeld ter vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Vraag je kinderarts of apotheker hoe je deze supplementen het best gebruikt. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse dosis niet. Bewaar buiten het bereik van jonge kinderen.