Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Internationale Pannenkoekendag: zo maak je de lekkerste pannenkoeken

Vandaag is het Internationale Pannenkoekendag! En betekent dat je je kinderen de hele dag lang mag verwennen met heerlijke pannenkoeken. Met dit recept maak je alvast snel de lekkerste pannenkoeken...

Ingrediënten pannenkoeken
250 gram zelfrijzende bloem
3 eieren
½ liter melk
2 eetlepels suiker
(vloeibare) boter
Zakje vanillesuiker

Bereiding pannenkoeken
· Zeef de bloem samen met het zakje vanillesuiker samen in een kom.
· Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de drie eieren.
· Voeg ongeveer de helft van de melk toe en begin vervolgens met het mengen.
· De andere helft van de melk voeg je geleidelijk toe tijdens het mengen. Dit is heel belangrijk om geen klonterige massa te bekomen.
· Roer tenslotte de suiker nog door het beslag.


Waar moet je zeker op letten bij het bakken van de pannenkoeken?

· Het is belangrijk om de pan op een hoge temperatuur te verhitten vlak voor het bakken.
· Met een soeplepel giet je het beslag langzaam in het midden van de pan, tenslotte draai je onmiddellijk met de pan zodat het deeg mooi verdeeld is.

Extra tip
Met wat kleurrijke toppings maak je van deze Internationale Pannenkoekendag een groot feest voor je kinderen.