De 7 leukste kinderboeken van de Jeugdboekenmaand

Van 1 t.e.m. 31 maart is het Jeugdboekenmaand. Dat is een maand vol met bijzondere voorleesmomenten, leuke spelletjes en interessante workshops. Dit jaar draait de Jeugdboekenmaand om een zeer leerrijk thema, namelijk ‘M/V/X: Je bent wie je bent’.

 Meer informatie over de jeugdboekenmaand vind je hier.

 

7 kinderboeken over ‘anders zijn’

 

Koning & koning – Linda de Haan

Dit boek gaat over een prins die met een prins trouwt. Het is zeer opmerkelijk op wat voor natuurlijke manier er over homoseksualiteit wordt gesproken tegen deze jonge leeftijdsgroep.

Koning & koning is geschikt voor kinderen tussen 4-6 jaar. Verkrijgbaar bij Bol.com 

Vaderdag met twee mama’s –Karin Wijnhoven

Vaderdag met twee mama’s snijdt een onderwerp aan dat zeker meer aandacht verdient. Hoe gaan jonge kindjes om met vaderdag als zij geen papa hebben? In dit boekje lees je het verhaal van Coco, een vierjarig meisje zonder papa, maar wel met twee mama’s.

 Vaderdag met twee mama’s is geschikt voor kinderen tussen 0-12 jaar. Verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel. 

Zo mooi anders – Gedichtenboek

Zo mooi anders is een gedichtenprentenboek met gedichten van zowel dichters als illustrators. Een groot deel van de gedichten zal voornamelijk door volwassenen begrepen worden, maar alle gedichten zijn geschikt voor kinderen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder oud zijn en liefde.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Het lammetje dat een varken is – Pim Lammers

Het lammetje dat een varken is lijkt over een banaal onderwerp te gaan. Toch gaat er meer achter schuil dan je zou denken. Dit boek is bedoelt om de kleinsten kennis te laten maken met transgenders. Zo kunnen ze op jonge leeftijd leren om buiten het hokje ‘jongen-meisje- te denken. Kinderen moeten leren om te zijn wie ze zijn, en dit boekje kan hen daarbij helpen.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Lance & Lot zoeken zich rot – Linda de Haan

Twee ridders gaan op zoek naar een kindje. In dit boekje zullen de ridders af en toe huilen. Hier wordt duidelijk dat zelfs de stoerste jongens ook eens kunnen huilen.

Lance & Lot zoeken zich rot is geschikt voor kinderen tussen 4-6 jaar. Verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel. 

Zelda de piraat – Pieter van Oudheusden & Merel Eyckerman

Zelda is een geboren piraat. Zij kan alles aan! Door haar doorzettingsvermogen groeit ze uit tot stuurvrouw en kapitein. Het boek is bedoeld om op een andere manier te kijken naar verwachtingen en rollenpatronen.

Zelda de piraat is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Verkrijgbaar bij Bol.com

Dat is toch heel gewoon? – Thaïs Vanderheyden

In de woonboom wonen er veel verschillende families. Alle families zijn anders. Zo heb je Kamiel, een konijn van een zwarte en een witte mama. Sam Specht heeft twee papa’s en geen mama. Mama en Papa Wezel zijn in het verleden al eens getrouwd geweest en zijn nu samen een nieuw samengesteld gezin. Alle families zijn een beetje anders, maar toch heel gewoon. Dat is ook de boodschap dat dit boekje wilt uitstralen.

Dat is toch heel gewoon? is geschikt voor kinderen tot 4 jaar. Verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel. 

 

 

Partner Content