6x herkenbaar voor grote gezinnen

Kinderen opvoeden, is niet altijd even gemakkelijk. Heb jij een uitgebreid gezin, dan weet je dat de uitdaging voor jou nog groter is. Een groot gezin brengt veel lawaai en rommel met zich mee. Ben je de trotse mama van een grote familie? Dan zijn deze dingen vast herkenbaar.

Er is altijd lawaai

Ook al doen ze nog zo hun best, een groep kinderen samen zorgt nu eenmaal onvermijdelijk voor ruzies en discussies. Helemaal stil in huis zal het helaas nooit meer zijn.

Een mooie gezinsfoto maken is onmogelijk

Of toch tot ze een bepaalde leeftijd hebben… Probeer er maar eens voor te zorgen dat iedereen tegelijkertijd in de camera kijkt en ook nog eens mooi lacht. Zij die er wel in slagen, verdienen een medaille voor moed.

Privacy bestaat niet

Net zoals het nooit stil zal zijn in huis, zul je ook nooit alleen zijn. Er is altijd wel iemand die je nodig zal hebben. Mama is dan ook de enige die op alles het antwoord weet.

Kleding recycleren is jouw toptalent

Alle modetrends komen ooit terug en met de juiste combinaties blijft alles in te mode. De kleding van de oudste van het gezin wordt nog steeds gebruikt om de jongste hip te kleden. Recycleren is een must als je niet wilt dat jouw kinderen met al je spaargeld gaan lopen.

Je roept wel eens het verkeerde kind

“Ann, nee Katrien, ik bedoel Sofie.” Het heeft niets met dementie te maken. Met een groot gezin heb je gewoon veel aan je hoofd en kan het al wel eens gebeuren dat je je vergist in naam. Maak je geen zorgen, ze wennen er wel aan.

Je bent altijd op zoek

Op zoek naar de favoriete knuffel van de jongste, de tweede laars van de oudste, de sjaal van de middelste. Er is altijd iemand die iets niet vindt, maar niets is echt verloren, tenzij mama het ook niet kan vinden.

Lees ook:

Partner Content