Daguitstapjes vaker uitgesteld door crisis

Tijdens de vakantie trekken de meeste mensen er iets meer tussenuit dan gewoonlijk, maar wist je dat 85% van de gezinnen graag nog vaker een dagje weg zou willen? De crisis en hoge toegangsprijzen van onder andere pretparken en dierentuinen zorgen er echter voor dat gezinnen hun uitstapjes zorgvuldiger uitkiezen.

Jonge Gezinnen VoordeelPas voerde een onderzoek bij iets meer dan 3.300 mama's in Nederland en daaruit blijkt dat 85% van de gezinnen vaker een dagje weg zou willen dan nu het geval is. De helft schuift de schuld in de schoenen van de crisis én de hoge toegangsprijzen. 40% van de ondervraagde mama's ging voor de crisis vaker weg dan nu het geval is.

Het liefst van al bezoeken jonge gezinnen de dierentuin, op de voet gevolgd door speeltuinen en attractieparken. Maar het vaakst zoeken mama's het gratis vertier van een speeltuin op.

Uit het onderzoek bleek verder ook dat gezinnen vaak meer geld uitgeven dan gepland tijdens zo'n daguitstap. 38% legt de schuld hiervoor bij de dure consumpties, 14% geeft extra geld uit aan souveniers. 14% van de gezinnen komt hierdoor zelfs in de problemen met het maandbudget.

Partner Content