Een filmpje voor het slapengaan?

Een verhaaltje voor het slapengaan? Heel wat ouders en kids ruilen dit oude ritueel in voor een filmpje net voor bedtijd.

59% van de ondervraagde ouders* in Europa kijkt minstens twee keer per week een film met de kinderen voordat ze naar bed gaan. Maar hetzelfde percentage zegt dat ze het even leuk vinden om de kids voor het slapengaan een verhaaltje voor te lezen…

Binnen Europa blijken de ouders in Rusland de grootste filmliefhebbers te zijn. Bijna de helft van hen kijkt elke avond een film met de kids. Italianen staan hier op de tweede plaats, op de voet gevolgd door de Fransen.

Uit het onderzoek blijkt dat onderstaande films het populairst zijn bij gezinnen:

  • Harry Potter
  • Ice Age
  • Cars
  • Madagascar
  • Shrek

Toch blijven ook de verhaaltjes voor het slapengaan populair. Twee derde van de ouders zegt dat ze nog net zo vaak voorlezen als een film kijken voor hun kinderen naar bed gaan. Al zijn het wel vooral de mama's die verhaaltjes voorlezen en zijn het de papa's die met hun kroost gezellig een filmpje bekijken.

*meer dan 3.500 ouders werden ondervraagd om zicht te krijgen op de rol die technologie speelt bij de rituelen, routines en interacties binnen het moderne gezin. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Sony Computer Entertainment Europe

Partner Content