Geluidenboekjes stimuleren ontwikkeling van je kind

Wist je dat muziek de hersenontwikkeling van je kind stimuleert? Geluidenboekjes zijn dan ook ideaal om je kleintje kennis te laten maken met verschillende muziekjes en geluiden. Wij zochten er een paar leuke voor je uit!

Muziek stimuleert ontwikkeling

Veel kinderen hebben moeite met lezen en schrijven. Taalproblemen behoren dan ook tot een van de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen. Uit onderzoekt blijkt dat kinderen die kampen met taalproblemen vaak ook moeite hebben met luisteren. Klanken van elkaar kunnen onderscheiden is nochtans essentieel om ook goed te kunnen lezen en schrijven, maar dat wil echter niet zeggen dat alle taalproblemen het gevolg zijn van te weinig muziek luisteren.

Door kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek, leren ze al vroeg om verschillende klanken en geluiden van elkaar te onderscheiden. Muziek heeft trouwens niet alleen invloed op het gehoor, maar leert het kind ook beter omgaan met visuele, motorische en emotionele prikkels. Het stimuleert dus de algemene ontwikkeling van je kind.

Muziekboekjes voor peuters en kleuters

Loeiharde rockmuziek spelen voor je kleine spruit is niet zo’n goed idee, maar je kind laten spelen met muziekboekjes is dat wel. De Paco geluidenboekjes van uitgeverij Clavis zijn ideaal om je kind kennis te laten maken met muziek. Ze bevatten leuke verhaaltjes om samen met je peuter of kleuter te lezen en ze zijn uitgerust met 16 verschillende muziekjes die je met één druk op de knop kunt afspelen.

Koop je Paco boekjes met korting!

Wil je graag enkele geluidenboekjes in huis halen? Bij Shedeals vonden wij alvast een superaanbieding: 2 Paco geluidenboekjes voor €14,90 i.p.v. €33,90!

  • ‘Paco en het orkest’: Wat is Paco blij! Vanavond is er een mooi concert in het bos. Maar waar zijn de muzikanten? Help jij met zoeken? Luister onderweg naar de klarinet, de piano, de viool, de contrabas, de xylofoon, de piccolo, de celesta, de cello, de dwarsfluit, de fagot en …
  • ‘Paco en de jazzband’: Paco is in New Orleans, dé stad van de jazz. Hij heeft zijn saxofoon meegenomen. Wedden dat hij hier muziekvrienden vindt?

 

Klassieke muziek is ook hip

Klassieke muziek saai? Niet voor je kind! Net als alle andere muziek is klassieke muziek perfect om de hersenontwikkeling van je kind te stimuleren. In de Paco-serie bestaan dan ook twee toffe boekjes met muziek van Mozart en Vivaldi!

Partner Content