8x Gezonde ideetjes voor de brooddoos van je kleuter

Door -
gezonde ideetjes brooddoos kleuter
© Gettyimages
Elke dag weer die brooddoos vullen ... wat een job. En waar blijf je de ideeën halen? Een boterham met kaas is snel gesmeerd, maar verveelt aan hetzelfde tempo, niet? We geven je enkele lekkere en gezonde recepten voor in de brooddoos van je kleuter.

Smullen: gezonde brooddoos-ideetjes voor je kleuter 

Pittabroodje met groentjes: meng blokjes kalkoen, kip of ham met groentjes en stop je mengeling in het buikje van een pittabroodje.

Komkommer-aardbeisalade: snij wat komkommer en aardbeien fijn, meng ze door elkaar en stop er enkele sneetjes brood bij.

Feestsaté: prik enkele stukjes brood, vlees, groenten en fruit op een stokje.

Kabouterhuisje: zet een uitgeholde tomaat als hoedje op een hardgekookt eitje met een beetje ham erbij.

Een dubbeldekker: beleg eens 3 sneden brood met tweemaal beleg. Bijvoorbeeld kaas met sla + ham met tomaatjes. Hou alles samen met een tandenstoker.

Wraps: beleg een wrap met ham en kaas. Rol op, snij in enkele kleinere stukken en klaar. Een omelet en wat sla erbij, en je wrap is echt top.

Pastasalade : overschotje pasta? Maak een snelle pastasalade. Een beetje pesto, mozzarella, tomaatjes en klaar.

Groentenmuffins : maak eens groentenmuffins. Eigenlijk helemaal niet moeilijk, je kunt er superveel heerlijke groenten in verstoppen en je kleuter krijgt cake als lunch. Win-win. Hier vind je een gemakkelijk recept.

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!