Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Photo of young father bonding with his little boy while they're exploring the great outdoors. Toddler is in a baby carrier on his daddy's back.

De voordelen van een draagzak (ja, zelfs als ze al kunnen stappen)

Baby´s en jonge kindjes zitten graag dicht bij mama of papa en genieten duidelijk van gedragen worden in een doek of een ergonomische draagzak. Als de kinderen wat groter zijn en zelf kunnen stappen verdwijnt het dragen in de meeste gevallen vanzelf. Toch blijkt een drager zelfs voor kleuters vaak erg handig!

Draagzak: een lifesaver

Waarom zou je je kindje nog dragen als hij zelf kan stappen? Een terechte vraag. Toch zijn er heel wat momenten waarop een zogenaamde toddler draagzak een echte lifesaver kan zijn. Die kleine, dappere beentjes houden van stappen, springen en zelfs lopen, maar op een bepaald moment is het op en hebben ze even rust nodig om terug op te laden. Een buggy kan soelaas bieden, maar dan moet je ‘m natuurlijk altijd bij de hand hebben. Die kleine man of dame in papa’s nek dan maar? Dan is een ergonomische draagzak die het gewicht van je kindje mooi verdeelt over je schouders, rug en heupen een fijnere en vooral gezondere optie!

WANNEER GEBRUIK JE DE DRAAGZAK?

Tijdens een lange wandeling

Wat is er fijner dan een lange wandeling in het bos? Uiteraard wil jouw nieuwsgierige peuter of kleuter zelf stappen, blaadjes rapen, in de plassen springen en dingen ontdekken. Zijn de beentjes moe van al dat wandelen en klauteren, dan is de oplossing nabij. Even gezellig uitrusten bij mama of papa in de draagzak laadt de batterijen weer op. Een stuk praktischer dan een wandelwagen op die hobbelige bospaadjes! Bovendien zit je kindje lekker hoog in de draagzak op de rug waardoor hij alles perfect kan zien.

Snel even naar…

Snel een boodschapje doen in de supermarkt of in de stad, of grote broer of zus halen op school. Ook voor een korte afstand is een ergonomische draagzak handig als je kindje te moe is of gewoon geen zin heeft om te stappen. Bovendien is de draagzak makkelijk aan te doen, neemt hij amper plaats in én is hij extra handig omdat je niet door de smalle winkelgangen hoeft te manoeuvreren met je buggy!

Op het openbaar vervoer

Een buggy meenemen op de bus, tram of trein: het kan, maar het is vaak zo’n gedoe. Zeker als het wat drukker is. Neem je regelmatig het openbaar vervoer, dan is een draagzak voor jouw peuter of kleuter zeker het overwegen waard.

Op vakantie of op uitstap

In de vakantieperiode zul je extra veel genieten van je draagzak. Want of je nu fan bent van wandelingen in de natuur, liever een stad bezoekt of een tripje hebt gepland naar de zoo of het pretpark, de draagzak is jouw beste vriend!

Voor extra geborgenheid

Ook grotere kindjes genieten van die momentjes dicht bij mama of papa. Ook al lijken ze op sommige momenten al zo groot, die geborgenheid en jouw nabijheid zorgen voor de nodige rust. Wedden dat jij er ook van zult genieten? Ze worden al zo snel groot!

WELKE DRAGERS ZIJN GESCHIKT?

Welke drager je nodig hebt, is afhankelijk van de kledingmaat van je kindje. Het positieve aan een draagzak voor peuters of kleuters is dat de kindjes op dat moment niet meer zo snel groeien en je dus langer van je draagzak kunt genieten. Zeker bij een eerste kindje de investering meer dan waard.

Wil je graag een draagzak kopen? Let er dan in de eerste plaats op dat hij ergonomisch is. Dit is een stuk comfortabeler voor je kindje en ook voor jou. Er bestaan verschillende merken en systemen. Om zeker te zijn dat je de juiste keuze maakt, raden we aan om een afspraak te maken in een gespecialiseerde winkel.

Bron: dragenenzo.nl

MEER INFO OVER ERGONOMISCH DRAGEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content