GettyImages

Dé mooiste kinderboeken over diversiteit

Door Celine Werner

Kinderboeken kunnen je als ouder helpen om een thema als diversiteit onder de aandacht te brengen. Het is een mooie manier om andere culturen te ontdekken en verschillende huidskleuren en gewoontes te leren kennen.

5x diversiteit op jouw boekenplank

Jij en ik en alle anderen

Iedereen is weleens verdrietig of boos. Iedereen speelt af en toe of lacht. En iedereen is weleens eenzaam. De een voelt zich zelfs eenzaam in een kamer vol mensen, de ander wil juist heel graag iets met een ander doen om een leegte op te vullen. Iedereen is verschillend en iedereen is ook gelijk. ‘Jij en ik en alle anderen’ toont een diversiteit aan mensen en hun gevoelens als een kleurrijk palet. Een prachtig boek dat troost biedt, omdat blijkt dat we de meest basale emoties met elkaar delen. Een geweldig hulpmiddel bij een gesprek over emoties.

kinderboek diversiteit

Jij en ik en alle anderen, door Marcos Farina. Uitgeverij BOYCOTT, € 16,95.

Waar is mijn noedelsoep?!?

Wanneer Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de lunchpauze. Dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Dat is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is weg! Waar, oh waar is zijn noedelsoep?!?

kinderboek diversiteit

Waar is mijn noedelsoep?!?, door Reza & Chee-HanReza Kartosen-Wong. ROSE stories, € 12,95.

Ik ben bruin!

Ik ben bruin! Ik ben mooi. Ik ben perfect. Ik heb deze tekening gemaakt. Ik heb deze woning gebouwd. Ik heb deze computer ontworpen. Ik heb deze marathon gelopen. Ik heb deze prijs gewonnen. Ik heb dit boek geschreven. Ik ben bruin! Ik ben fantastisch. Ik ben net als jij.

kinderboek diversiteit

Ik ben bruin!, door Ashok Banker. ROSE stories, € 12,95.

Idje wil niet naar de kapper

Idje wil niet naar de kapper. Hij vindt zijn krullen mooi. En handig. Hij kan er mooie figuren mee maken en er van alles in bewaren, van zijn speelgoed tot vieze groente. Als de dag aanbreekt dat zijn keurige moeder het niet meer aankan, gaan Idje en zijn magische afro er alles aan doen om mama te slim af te zijn.

kinderboek diversiteit

Idje wil niet naar de kapper, door Michael Middelkoop. ROSE stories, € 14,95.

Hallo Teckel Tom!

In dit eerste boek in de nieuwe serie ontmoet je Teckel Tom. Hij woont met zijn broertjes, zusjes en moeder in een doos. Totdat hij in een andere doos wordt gestopt en bij een ander gezin terechtkomt. Hij moet er even aan wennen, maar bij Saar en haar papa vindt hij een nieuw thuis.

kinderboek diversiteit

Hallo Teckel Tom!, door Bette Westera. Gottmer, € 14,99.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content