Learny, de app boordevol educatieve spelletjes

Er zijn ondertussen al tientallen apps op de markt die educatieve spelletjes aanbieden voor kinderen, maar toch biedt de Belgische app Learny iets meer. Ouders kunnen op een dashboard volgen wat hun kinderen leren en hoe ze evolueren. Handig dus!

Learny is een tablet app met educatieve spelletjes binnen verschillende ontwikkelingsdomeinen en een dashboard voor ouders. Terwijl kleuters – de app is gericht op kinderen van 2 tot 5 jaar – spelen Learny de dino en zijn vriendjes, kunnen ouders zien wat hun kroost leert en hoe het evolueert.

Kinderen worden op sleeptouw genomen door Learny en zijn dierenvriendjes binnen verschillende werelden. Ze leren er onder meer kleuren, letters en vormen in verschillende levels. Ieder kind kan op zijn eigen tempo ontwikkelen en dat op een speelse manier. Specifieke kleuren of andere elementen die moeilijker zijn, worden via een algoritme opgespoord en worden extra geoefend.

Het dashboard laat de ouders toe alle activiteiten binnen de spelletjes te volgen. Zo zal je als ouder kunnen zien hoe lang je kleuter met de app gespeeld heeft en wat hij of zij het liefste doet. Ook de evolutie binnen de verschillende domeinen kan opgevolgd én gestimuleerd worden.

Goed om weten: voor de ontwikkeling en educatieve ondersteuning werd samengewerkt met kleuterjuffen, ouders en kinderen. Ook is er samengewerkt met een kleuterschool waarbij kleuters de app gedurende het hele proces konden testen.

[FOTOSPECIAL]

Wil jij meer weten en de app uitproberen? Learny is vanaf 30 januari 2014 verkrijgbaar in de iTunes appstore. Van 30 januari tot en met 5 februari betaal j slechts 0,99 euro, daarna 2,69 euro.

Meer info: learnyapp.be

Partner Content