Zelf lekkere marsepein maken voor Sinterklaas

Door -
Getty Images
Eenvoudig en superleuk: je eigen marsepein maken samen met de kinderen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en anders volg je gewoon een van onze recepten. En o ja, vergeet op 5 december niet een van je creaties in je schoentje te stoppen. De Sint en z'n Pieten moeten als kenners par excellence toch ook eens proeven, zeker!

AAN DE SLAG

WAT HEB JE NODIG?

  • 2 eiwitten
  • 250 g amandelpoeder
  • 250 g poedersuiker
  • 0.5 el citroensap

ZO MAAK JE HET

  1. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker.
  2. Klop de eiwitten lichtjes op en roer door het amandelmengsel.
  3. Besprenkel met enkele druppels citroensap (of rozenwater of oranjebloesemwater).
  4. Strooi wat poedersuiker op een werkvlak en kneed de marsepein tot hij licht en soepel is.
  5. Wikkel in folie en bewaar koel.
  6. Van de marsepein kun je ook kleine balletjes rollen. Bestrooi met wat cacaopoeder en je krijgt een extra feestelijk sintsnoepje.

Verpak de balletjes in kleine doorschijnende zakjes en je hebt meteen een origineel geschenkje om uit te delen onder de collega’s, kinderen of gasten!

Creatief aan de slag:




Meer over de Sint:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!