Leuke spelletjes voor onderweg

Ga je met de auto op reis en heb je een lange rit voor de boeg? Ontdek leuke spelletjes die je kinderen onderweg kunnen spelen. Geen gezeur meer en enkel lachende gezichten verzekerd.

Als kinderen uren in de wagen moeten doorbrengen, kan dat een effect hebben op hun humeur. Ze worden lastig en beginnen wel eens te zeuren. Gelukkig zijn er een aantal dingen de tocht onderweg wat aangenamer maken.

Ontdek hier welke spullen je kan meenemen of welke spelletjes gegarandeerd een succes zullen zijn.

  1. Heb je een iPad of een andere tablet computer? Meenemen! Je kan verschillende leuke spelletjes voor kinderen (gratis) downloaden. Het is interactief en kinderen vinden tokkelen op zo’n toestel erg fijn.
  2. Ga op zoek naar interactieve boeken. Pop-up boeken voor de kleintjes, invulboeken voor de grotere kinderen.
  3. Je kan geen massa spullen meenemen in de auto, maar een beetje potloden nemen niet veel plaats in. Kleurboeken zorgen voor een aangename afwisseling. Hier leven de kids zich even creatief mee uit. Laat stiften liever achterwege. Als zo’n stift op je autozetels valt, wordt jouw zetel een kleurenplaat in plaats van het boek.
  4. Speel eens een geheugenspel. ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ is eenvoudig en kinderen zijn er dol op. Je kan ook een dier of superheld in gedachten houden en ze laten raden wat jij denkt. Probeer het ook omgekeerd. Raad wat zij in gedachten hebben!
  5. Neem een boek kaarten mee. Eenvoudige spelletjes als Hoger-lager zijn erg kindvriendelijk en leuk!

Partner Content