Makkelijk recept: pompoencake

Door -
©iStock
Een lekkere cake bakken met je kind op een vrij moment is een leuke activiteit. Wil je eens iets anders dan een doorsnee cake? Probeer eens een pompoencake!

Recept  pompoencake

 Ingrediënten

–    900 g pompoen (geraspt)
–    1 ui (gesnipperd)
–    1 wortel (in stukjes)
–    1 witloof
–    2 teentjes knoflook (gesnipperd)
–    3 eieren
–    100 g geraspte kaas
–    200 g magere plattekaas
–    100 ml zure room
–    160 g bloem
–    3 el peterselie (gehakt)
–    1 el geroosterde pompoenpitten
–    boter
–    nootmuskaat
–    peper en zout
–    paneermeel (voor de vorm)

Bereidingswijze

1.    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in met boter en strooi een laagje paneermeel op de bodem.

2.    Fruit de uisnippers glazig in boter. Stoof de knoflook en pompoen 5 minuten mee. Meng met de peterselie. Laat afkoelen.

3.    Klop de eieren. Meng met de bloem en roer goed glad. Voeg er de plattekaas en de zure room aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng de pompoen door het beslag. Schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad.

4.    Verwijder bij het witloof het bittere hart onderaan en maak de blaadjes los. Hak de pompoenpitten grof. Schik wortel en witloof op de vulling. Strooi er de pitten op.

5.    Bak 50 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de gemalen kaas.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!