Met je kind op restaurant

Met je kind op restaurant gaan, kan best een leuke ervaring zijn. Het is een misverstand dat je met kindjes alleen naar hamburgerrestaurants kan want er zijn best wel wat kindvriendelijke restaurants. Maar hoe hou je het leuk en rustig voor iedereen?

De lol is er snel af als de kleine mens de andere restaurantbezoekers terroriseert. Wat bedoeld  was als een ontspannende activiteit mondt dan uit  in een stressy onderneming waarbij je maar één doel voor ogen hebt: eten binnenschrokken en je zo snel mogelijk uit de voeten maken! Zonde.

Daarom geven we je enkele tips mee voor een leuk en rustig restaurantbezoek met je baby of peuter.

Het moment

 • Houd rekening met de biologische klok van je kind. Ga op restaurant op een moment dat je kleine nog fris en monter is. Kinderen die echt heel moe zijn, zetten het toch sneller op een mopperen, met bijhorende stemexploraties.
   
 • Ga je naar een echt chique restaurant; kies dan een moment wanneer er niet te veel volk is, wanneer hij dan toch kuren krijgt, stoort het andere mensen niet zo en kan je makkelijker even naar buiten.
   
 • Begin met kortere bezoekjes . Ga bijvoorbeeld eerst eens iets drinken en of een snack verorberen samen met je uk alvorens aan het echte werk te beginnen.

Speelgoed

 • Zorg voor de nodige afleiding in de vorm van speelgoed. Het is niet nodig om een heel speelpark mee te slepen, enkele bescheiden speelgoedjes volstaan. Het is onhandig als je meteen zijn/haar hobbelpaard naast je tafel wil installeren.Voor baby’s bestaat er speelgoed dat je rond hun pols kan hangen, zo laten ze het niet telkens vallen.
   
 • Laat je baby/peuter mee proeven en ruiken in de mate van het mogelijke. Nieuwe smaken en geuren ontdekken is een hele belevenis voor baby’s en stimuleert hun smaakpatroon.

De plaats

 • Een restaurant dat faciliteiten voor kinderen heeft, is meestal toleranter en kindvriendelijker.

Aandacht

 • Je moet je erbij neerleggen dat je je niet enkel op je bord zal kunnen concentreren. Als je baby of peuter zich netjes gedraagt, geef hem dan positieve aandacht. Negatieve aandacht vragen, keur je kordaat af.

 

Partner Content