Oplossing voor het spitsuur

Een drukke dag gehad. Eindelijk thuis. Gezellig met het hele gezin aan tafel. Maar… mama’s van jonge kinderen weten dat dat moment niet altijd even vlot verloopt.

Iedereen heeft al wel eens beloningsstickers of -blaadjes gebruikt. Om op het potje te leren gaan, om flink naar bed te gaan,…

Als mama van jonge kinderen weet je ook dat afspraken met kleuters niet makkelijk is. Ze onthouden niet alles. Ze kunnen ook nog niet lezen dus geschreven geheugensteuntjes hebben geen nut.

Rebels&Rules reikt een oplossing aan om samen met jonge kinderen afspraken te maken en een planning op te stellen. De doos is bedacht door gezinnig.nl. In de doos – meteen een schot in de roos want het lijkt een grote kleurdoos – zit een magnetisch memobord.

Kinderen kiezen uit de magnetische figuurtjes wie zij willen zijn. De ridder, de stoere racer, de ballerina,… Loopt het fout aan tafel? Ruimt je kind niet op? Gaat 'ie niet flink naar bed? Wil dochterlief haar groenten niet opeten?

Neem een kwartiertje om het Rebels&Rules systeem te bekijken. Kies de afspraken die je wil maken uit. Met het memobord visualiseer je de 'regels'. Als je kind het goed doet, mag hij een magneet opplakken.

Als het bord helemaal gevuld is, kan je je kind belonen of nieuwe afspraken maken. Ook handig als weekplanner om bij te houden wanneer je kind naar de zwemles, een verjaardagsfeestje, de tandarts,… moet. 

Wij gaan het zeker uitproberen want het lijkt ons een super idee.

Fijn idee van gezinnig.nl

Partner Content