Handig: potjes voor onderweg

Door -
potjes voor onderweg
GettyImages
Je bent net gestart met potjestraining en - hoera! - thuis verloopt alles redelijk goed. Maar nu staat er toch wel een uitje op het programma. De oplossing? Potjes voor onderweg!

ZINDELIJKHEID

Ben je gestart met zindelijkheidstraining? Dan stopt dat uiteraard niet als je het huis verlaat. Het lijkt makkelijk om je kindje snel even opnieuw een luier aan te trekken als je ergens naartoe moet, maar dat doe je natuurlijk liever niet.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig praktische oplossingen voor onderweg, zoals reispotjes of opvouwbare toiletverkleiners.

Een paar tips:

  • Laat je kindje er thuis al mee kennismaken, zodat hij er vertrouwd mee is als je onderweg bent.
  • Maak er een gewoonte van om je kleintje nog even naar het toilet of op het potje te laten gaan voor jullie vertrekken.
  • Ga zelf ook even naar het toilet, zo geef je je kleine hartendief meteen het goede voorbeeld.
  • Geef aan dat het reispotje of de verkleinbril bij je hebt, zodat je kindje, wanneer nodig, naar het toilet kan gaan.

ONGELUKJE?

Natuurlijk zal er al eens een ongelukje gebeuren, dat is geen ramp. In plaats van boos te worden, leg je uit dat hij volgende keer best zegt dat hij naar het toilet moet. Ook als je aan het rijden bent of druk aan het praten met een vriendin. Probeer zelf ook goed de signalen te herkennen en reageer meteen.

OPLOSSINGEN VOOR ONDERWEG

1 / 4
potjes voor onderweg
potjes voor onderweg
potjes voor onderweg
potjes voor onderweg
potjes voor onderweg
Oxo Tot 2-in-1 potje

Dit handige potje voor onderweg is tegelijkertijd ook een toiletbrilverkleiner. Daardoor kan je kindje steeds op dezelfde bril plassen, wat vertrouwen geeft. Thuis gebruik je het op je gewone toilet, onderweg hang je er een reiszakje in. Inclusief handig reistasje! Tip: de reiszakjes kun je nadien apart bijkopen. € 27,95. Je koopt het hier.

potjes voor onderweg
Potette Plus

Ook dit praktische Potette Plus potje kun je thuis als wc-brilverkleiner en onderweg gebruiken. Klap de pootjes uit en dan wordt het een potje, waarin je zowel een afbreekbaar wegwerpzakje kunt hangen als een silicone inlegger. Die kun je uitwassen en gewoon opnieuw gebruiken. Tip: de inlegger en de zakjes dien je apart aan te kopen. € 17,95. Je koopt het hier.

potjes voor onderweg
My carry potty

Dit potje vinden we ook erg handig. Je hoeft er namelijk geen zakjes in te stoppen. Je kindje doet gewoon een plasje en je kunt meteen weer verder. Het potje sluit vacuüm af zodat je geen last hebt van lekken of vieze geurtjes. Wedden dat je kleintje het vosje leuk vindt en overal mee naartoe wilt nemen? Ook verkrijgbaar in andere prints. € 29,95. Je koopt het hier.

potjes voor onderweg
Jippie’s wc-brilverkleiner

Dit is geen gewone toiletverkleiner, maar eentje die je makkelijk kunt inklappen waardoor hij in de luiertas of auto past. De bril is erg zacht, schuift niet en past op zo goed als elk standaard toilet. Inclusief wasbaar tasje. € 17,95. Je koopt het hier.

MEER LEZEN OVER POTJESTRAINING:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here