driekoningentaart
GettyImages

Driekoningentaart: zo maak je ze

Morgen vieren we Driekoningen en dat doe je met een lekkere, zelfgemaakte driekoningentaart. Dankzij dit recept verras je klein en groot met een lekkere hap.

Drie koningen, geef mij een nieuwe hoed

Morgen is het weer zover: op zes januari lopen kinderen traditiegetrouw al zingend en verkleed door de straten, bedelend om een snoepje of wat zakgeld. En daar hoort natuurlijk een lekkere driekoningentaart bij!

Met dit simpele, maar o zo lekkere recept kan het niet mislukken:

Ingrediënten driekoningentaart

  • 3 eieren
  • 2 bladerdeegbodems
  • 80 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 1 koffieboon
  • 150 g amandelpoeder
  • 80 g poedersuiker

Bereidingswijze driekoningentaart

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de eieren, amandelpoeder, boter en vanillesuiker tot een glad deeg.
  • Leg een bladerdeegbodem in een taartvorm en verdeel het deeg erop.
  • Leg de koffieboon erin.
  • Leg de andere bladerdeegbodem op het beslag en druk de randen goed aan.
  • Smeer de bovenkant van de taart in met de losgeklopte dooier.
  • Trek fijne strepen in het deeg met een vork.
  • Zet de taart ongeveer dertig minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en werk ze af met de poedersuiker en een feestelijk kroontje.

Smakelijk!

Psst, op Libelle Lekker vind je trouwens nog andere lekkere gerechten voor Driekoningen!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."