©iStock

Recept: waar blijf je met al die chocolade?

Heeft de Sint bij jullie ook zoveel chocolade gebracht? Lekker! Maar waar blijf je toch elke keer weer met al die chocolade? Hier alvast 3 eenvoudige recepten:

Chocolademelk

Witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade? Elke chocolade is heerlijk in chocolademelk. Zelfs de soorten met een smaakje kunnen je chocolademelk een extra boost geven.

  1. Breek de chocolade in stukjes. Het snelste doe je dit door de chocolade in een diepvrieszakje steken met een zip-sluiting en er met een deegrol op te slaan. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze smelten.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Voeg eventuele smaken naar keuze toe.
  4. Voeg al roerend de melk toe aan de gesmolten chocolade.
  5. Laat niet koken.

Brownie

Aan brownies kan bijna niemand weerstaan. Het is dan ook het ideale product om te maken met alle overgebleven chocolade.
Wat heb je nodig? 150 g chocolade, 150 g roomboter, 125 g suiker, 125 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzende bloem, zout en 4 eieren.

  1. Breek de chocolade in stukken.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter op een laag vuurtje.
  3. Haal van het vuur en voeg de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker toe.
  4. Meng de bloem en het zout onder het mengsel.
  5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  6. Doe het beslag in de vorm.
  7. Bak 30 – 35 minuten op 175° in het midden van de oven.

Chocolate chip cookies

Een ander leuk recept om te maken met de overgebleven chocolade zijn chocolate chip cookies, ook deze kun je eigenlijk met alle soorten chocolade maken, je kunt de verschillende soorten zelfs mengen in 1 deeg.

Wat heb je nodig? 550 g bloem, zakje bakpoeder, zout, 1 vanillestokje, 250 g boter, 180 gr suiker, 180 g lichtbruine suiker, 2 eieren, 350 g chocolade in stukjes.

  1. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout.
  2. Klop de boter met de suiker en de basterdsuiker tot een luchtig mengsel.
  3. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder het mengsel.
  4. Voeg de eieren toe en meng stevig.
  5. Zeef de bloem door het mengsel.
  6. Meng de chocolade eronder.
  7. Verdeel het deeg in rondjes en leg ze op de bakplaat.
  8. Bak de koekjes goudbruin in 8 à 10 minuten op 180°.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."