© Den Deugeniet

Binnenspeeltuinen: de leukste in Vlaanderen

Ravotten in een binnenspeeltuin is bij de meeste kinderen een schot in de roos. Vooral bij regenweer is het dé ideale bezigheid. Wij gingen, met jullie hulp, op zoek naar de leukste binnenspeeltuinen van Vlaanderen.

Welke binnenspeeltuin vind jij het leukst?

Antwerpen

Klaar voor een dagje vol avonturen? Trek dan naar Den Deugeniet in Ekeren, goed voor 10.000 m² aan speelplezier. Naast de binnenspeeltuin is er ook een heuse peuterstad, een magisch filmtheater en een glow-in-the-darkdisco. Bij mooi weer is het heerlijk genieten in de enorme buitenspeeltuin.

binnenspeeltuin
Den Deugeniet Ekeren

Een circusliefhebber in huis? Dan is Circus Bruul in Geel zeker iets voor jullie. In Belgiës grootste circus-speeltuin kunnen je kapoenen zich uitleven op springkastelen, in het funhouse of op het danspodium.

binnenspeeltuin
Circus Bruul Geel

Limburg

Saraland in Houthalen is goed voor 20.000 m² indoor spelplezier. Naast het indoor zwemparadijs Aquapolis en de indoor mini-golf is er Kids Valley. Met zijn 7.500 m² is het de grootste binnenspeeltuin van Europa. Er is dan ook voor ieder wat wils: een ruime zandbak, een griezelig spookhuis, een bouwzone, een piratenclub met klimtouwen enzovoort.

binnenspeeltuin
Kids Valley Houthalen

In Kinderrijck in Bilzen heerst een sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen en draken. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de binnenspeeltuin van maar liefst 5.000 m².

Baby’s, peuters, kleuters of stoere kids: voor elk is er wat wils in Pretland Hasselt. Ga het snel ontdekken!

Oost-Vlaanderen

‘t Mierennest in Hamme is een grote indoorspeeltuin met een funhouse voor de kleinsten, een minitrampoline, een bouwzone, een groter funhouse (5,70 m hoog), een freefall glijbaan, een carwash-rollenbaan, een grote hindernispiste en nog zoveel meer.

In De Galjaar in Heldergem kunnen kinderen naar hartenlust ravotten terwijl hun ouders rustig genieten in de brasserie.

binnenspeeltuin
De galjaar Heldergem

Vlaams-Brabant

Een binnenspeeltuin waar je met het hele gezin een hele dag kunt ravotten en plezier beleven: glijbanen, klim- en klautercombinaties, een mini-sportterrein en indoor autoracecircuit, airhockeytoestellen, kiddie rides, gratis spelen op Playstation, Nintendo DS of Xbox 360 … Ga het allemaal zelf beleven in Funoase in Leuven.

binnenspeeltuin
Funoase Leuven

Naast een minizone en een avonturenparcours is er in Kinderplaneet Huizingen zelfs een kartingzone!

binnenspeeltuin
Kinderplaneet Huizingen

West-Vlaanderen

Zet je schrap, want dit valt er allemaal te beleven in Woopahoo in Kortrijk: een gigantisch funhouse voor groot en klein met spectaculaire glijbanen, een snowglider en rodelbaan, spidertoren en bouwblokkenzone, een kleiner funhouse met ballenbad en 2 springkastelen voor groot en klein, een big slide van 7,50 meter hoog en natuurlijk ook een springkasteel voor de kleinsten.

In Kids Kingdom in Roeselare staat een kasteel: eentje waarop je kunt klauteren, klimmen en spelen. Laat je op sleeptouw nemen door het vriendelijke draakje Fonsie en duik in een wereld vol ridders en prinsessen. Leef je uit op het danspodium, en er is ook een bouwzone voor toekomstige architecten en een leeshoekje om even tot rust te komen. Bij mooi weer kunnen jullie genieten van het terras, de buitenspeeltuin én boerderijdieren!

binnenspeeltuin
Kids Kingdom Roeselare

Meer uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content