Binnenspeeltuinen: dit vinden jullie de leukste in Vlaanderen

Door -
binnenspeeltuinen
©Den Deugeniet
Ravotten in een binnenspeeltuin is bij de meeste kinderen een schot in de roos. Vooral bij regenweer is het dé ideale bezigheid. Wij gingen, met jullie hulp, op zoek naar de leukste binnenspeeltuinen van Vlaanderen.

Antwerpen

Klaar voor een dagje vol avonturen? Trek dan naar Den Deugeniet in Ekeren, goed voor 10.000 m² aan speelplezier. Naast de binnenspeeltuin is er ook een heuse peuterstad, een magisch filmtheater en een glow-in-the-darkdisco. Bij mooi weer is het heerlijk genieten in de enorme buitenspeeltuin.

©Den Deugeniet
©Den Deugeniet

Een circusliefhebber in huis? Dan is Circus Bruul in Geel zeker iets voor jullie. In Belgiës grootste circus-speeltuin kunnen je kapoenen zich uitleven op springkastelen, in het funhouse of op het danspodium.

©Circus Bruul

Limburg

Saraland in Houthalen is goed voor 20.000 m² indoor spelplezier. Naast het indoor zwemparadijs Aquapolis en de indoor mini-golf is er Kids Valley. Met zijn 7.500 m² is het de grootste binnenspeeltuin van Europa. Er is dan ook voor ieder wat wils: een ruime zandbak, een griezelig spookhuis, een bouwzone, een piratenclub met klimtouwen enzovoort.

©Kids Valley

In Kinderrijck in Bilzen heerst een sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen en draken. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de binnenspeeltuin van maar liefst 5.000 m².

Baby’s, peuters, kleuters of stoere kids: voor elk is er wat wils in Pretland Hasselt. Ga het snel ontdekken!

Oost-Vlaanderen

‘t Mierennest in Hamme is een grote indoorspeeltuin met een funhouse voor de kleinsten, een minitrampoline, een bouwzone, een groter funhouse (5,70 m hoog), een freefall glijbaan, een carwash-rollenbaan, een grote hindernispiste en nog zoveel meer.

In De Galjaar in Heldergem kunnen kinderen naar hartenlust ravotten terwijl hun ouders rustig genieten in de brasserie.

©de galjaar

Vlaams-Brabant

Een binnenspeeltuin waar je met het hele gezin een hele dag kunt ravotten en plezier beleven: glijbanen, klim- en klautercombinaties, een mini-sportterrein en indoor autoracecircuit, airhockeytoestellen, kiddie rides, gratis spelen op Playstation, Nintendo DS of Xbox 360 … Ga het allemaal zelf beleven in Funoase in Leuven.

©Funoase.be

Naast een minizone en een avonturenparcours is er in Kinderplaneet Huizingen zelfs een kartingzone!

©Kinderplaneet Huizingen

West-Vlaanderen

Zet je schrap, want dit valt er allemaal te beleven in Woopahoo in Kortrijk: een gigantisch funhouse voor groot en klein met spectaculaire glijbanen, een snowglider en rodelbaan, spidertoren en bouwblokkenzone, een kleiner funhouse met ballenbad en 2 springkastelen voor groot en klein, een big slide van 7,50 meter hoog en natuurlijk ook een springkasteel voor de kleinsten.

De Toverfluit in Deerlijk is een binnenspeelplein waar gedacht is aan klein en groot. Voor de allerkleinsten is er de kinderhoek met een ballenbad, loopfietsjes … Voor de iets oudere kinderen is er een groot playhouse voorzien waar de kinderen zich urenlang kunnen amuseren. In het playhouse bevindt zich een groot ballenbad en rollerwash (de kinderen kunnen hier in en uit rollen, net als een echte auto die door de carwash rijdt). Er zijn 4 glijbanen, een donkere kamer, een brandladder en nog veel meer leuks aanwezig.

©De Toverfluit

Meer uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here