Wat doen met kinderen tijdens de kerstvakantie?

kerstvakantie
©Getty Images
Tijdens de feestdagen is er veel leuks te beleven. Wij zochten de beste ideeën voor een geslaagde winteruitstap, mét het hele gezin!

Twinkelende verhalen bij winterlicht

De winterse vertelwandeling ‘Toen de dieren nog spraken’ richt zich op gezinnen met kinderen en brengt vervlogen verhalen over licht en hoop in donkere winterse tijden.
De ervaren verhalenvertellers Fred Versonnen, Veerle Ernalsteen, Sarah Bourgeois, Tom Van Mieghem en Véronique de Miomandre zakken graag op 27 december af naar het Abdijmuseum in Koksijde om de bezoekers mee te nemen op een bijzondere reis. Elk hebben ze hun eigen stijl van vertellen, van fris en eigenzinnig, tot humoristisch en mysterieus.
Meer info.

Winterse magie

Tijdens Winter Magic transformeert Plopsaland De Panne in een magisch winterwonderland vol kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizend-en-één betoverende lichtjes. Breng zeker ook een bezoekje aan het kleurrijke Lichtfestival op de Big & Betsy Hoeve.  Je ontdekt er lichtsculpturen van Samson die een treintje bestuurt, van Kabouter Plop op een slede en zelfs een schitterende Prinsessia koets. ’s Avonds kun je genieten van de Christmas Parade (vanaf 22/12/2018) met fonkelende verlichte kostuums van de kerstelfjes, tinnen soldaatjes en andere kerstfiguurtjes.
Meer info.

Binnenpretjes

In sneeuwattractiepark Skidôme in Rucphen in Nederland kun je met z’n allen skiën, snowboarden en icekarten en daarna in Oostenrijkse sfeer apfelstrüdel en goulashsoep eten. Je kunt er ook glowgolfen, minigolfen in een Noordpool-decor tussen de ijsberen, orka’s en pinguiïns die oplichten in het donker.
Meer info.

 

View this post on Instagram

 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch? #skidome #snowboard #freestyle #fun #snow #sports #kids

A post shared by Skidôme (@skidome) on

Kerstcircus

Zin in twee uur circusplezier voor het hele gezin, en dat alles gegoten in een wonderlijke kerstsfeer? Breng dan zeker een bezoekje aan het Groot Limburgs Kerstcircus.
Meer info.

De goede oude tijd

Tijdens de Winteravonden in Bokrijk waan je je van 26 december tot 6 januari terug in de goede oude tijd. Nostalgische kermisattracties nemen je mee op een trip down memory lane. Alles wordt opgeluisterd door muziek uit de draaiorgels. De winterse hapjes en drankjes staan klaar.

Meer info.

Veel plezier!

Meer leuke ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!