© Getty Images

5 leuke activiteiten in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er veel leuks te beleven. Van deze vijf supertoffe activiteiten in de kerstvakantie geniet je met het hele gezin.

5x onvergetelijke activiteiten in de kerstvakantie

Winterse magie in Plopsaland

Op zoek naar een magische winterdag deze kerstvakantie? Plopsaland De Panne wordt tijdens Winter Magic getransformeerd in een winterlandschap met honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizend-en-een lichtjes. Er is extra animatie en er zijn warme snacks en dranken. Op het Dorpsplein vind je exclusief tijdens Winter Magic een gezellige winterchalet met jenever voor mama en papa.

Wanneer de avond valt, toveren magische figuren de gevel van Mayaland om tot een feeëriek decor voor de onvergetelijke spektakelshow Luminaria. Laat je betoveren door het winterse verhaal met videoprojecties, muziek, licht en speciale effecten. Luminaria loopt van 24 december tot 8 januari.

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

Feeëriek eindejaar in Bokrijk

Van 26 tot 30 december loopt een van onze andere favoriete activiteiten in de kerstvakantie: Winterlicht in Bokrijk. Met het gloednieuwe concept vol dansende licht- en vuurinstallaties, ambachtendemonstraties, artistieke acts en nostalgische attracties zorgt Winterlicht voor een winteravond vol verwondering.

Op verschillende locaties geniet je bovendien van unieke theater- en circusvoorstellingen. Zie de monden van je kinderen openvallen bij het aanschouwen van de koorddansers, trapezisten, vuurkunstenaars, straatartiesten en sprookjesvoorstellingen. Het kinderkoor maakt de sfeer compleet. In de programmatie vind je alle activiteiten van Bokrijk deze kerstvakantie.

Op kerstzoektocht in Oostende

Ben je aan zee en zoek je inspiratie voor fijne activiteiten in de kerstvakantie? Dan is de kerstzoektocht met Luuk en Lotje in Oostende een echte aanrader. In de deelnemende etalages (van leuke kinderwinkels) zoek je de antwoorden, waarmee je een cadeautje verdient! Ga daarna, ook in Oostende, langs bij het Huis van de Kerstman of bind je schaatsen aan op de overdekte ijspiste.

1/3

2/3

3/3

1/3

2/3

3/3

Iemand thuis?-familietentoontselling in het MAS

Zelf dol op het MAS en wil je er graag eens naartoe met je kind? Vanaf 17 december loopt de ‘Iemand thuis?’ in het Antwerpse museum. Wat is thuis? Is het een plek, een gevoel of een herinnering? Is het een dak met vier muren of is het meer dan dat? En wat als je je nergens thuis voelt? Verschillende stukken uit de collectie brengen de thema’s tot leven en verklappen thuisverhalen van alle Antwerpenaren, jong en oud.

De nieuwe vaste tentoonstelling is een samenwerking van heel wat Antwerpse families en het theatergezelschap ‘Studio ORKA’. De rioolkrokodil, de ongewenste spin, de filosoferende professor en het pratende servies… Het zijn maar enkele van de personages die je trakteren op leuke verhalen.

Bezoek het Winterwonderkasteel in het Gentse Gravensteen

Gent is altijd een goed idee in de kerstvakantie, ook met kinderen. Het eeuwenoude Gravensteen wordt vanaf 8 december omgetoverd in een Winterwonderkasteel met feeërieke verlichting, feestelijke versiering en muziek. Vlaams komiek Wouter Deprez vertelt er allerlei grappige verhalen bij.

En wil je samen met je kind even heel groot voelen in Gent? Kruip dan in een van de grote kerstballen in de bewegende Sapin Magique of stap in het reuzenrad ‘Grand Soleil’. Pannenkoeken en warme chocomelk vind je in de vele kerststalletjes.

Veel plezier!

Meer leuke ideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content