Recept: Zoete sushi op kindermaat
Sushi wordt doorgaans met rijst en rauwe vis gemaakt, maar dat valt niet bij alle kinderen in de smaak. Daarom zochten wij een andere variant: sushi van pannenkoeken. Overheerlijk en helemaal op kindermaat!
Zoete sushi met pannenkoeken
Het vraagt heel wat moeite om de perfecte sushi roll te maken en bovendien valt rauwe vis, rijst en nori (zeewier waar je de rol mee maakt) niet bij alle kinderen in de smaak. Gelukkig vonden wij een iets gemakkelijkere variant die minstens even lekker is en waar je kinderen dol op zullen zijn. Smakelijk!
Ingrediënten
Voor 6 pannenkoeken:
- 250 g volkorenbloem
- 500 ml amandelmelk
- 2 eieren
- snuifje zout
- olijfolie
Voor de afwerking (per pannenkoek):
- 8 frambozen
- 1 EL amandelpasta of chocopasta
- 1 banaan
Bereidingswijze
Pannenkoeken
1. Meng de bloem al roerend met een beetje melk zodat je een dik papje zonder klonters krijgt. Voeg daarna de rest van de melk toe en blijf roeren.
2. Voeg daarna een snuifje zout toe en doe de eieren één voor één bij het beslag. Roer goed.
3. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet ze op een matig vuur.
4. Giet met een pollepel beslag in de pan en draai met de pan tot de bodem bedekt is.
5. Bak de onderkant goudbruin en draai de pannenkoek om. Bak de andere kant tot hij ook goudbruin is.
6. Herhaal bovenstaande stappen tot je alle pannenkoeken hebt gebakken.
Afwerking
Met frambozen
1. Plet de frambozen, meng ze met de amandelpasta en bestrijk de pannenkoek met dit mengsel.
2. Pel de banaan, leg hem in het midden van de pannenkoek, rol de pannenkoek op en snijd hem in stukjes.
Met chocolade
1. Bestrijk de pannenkoek volledig met chocopasta
2. Pel de banaan, leg hem in het midden van de pannenkoek, rol de pannenkoek op en snijd hem in stukjes.
ZIN IN IETS ANDERS? CHECK DAN OOK:
- Stamppot met zalm
- Wintersoep vol vitaminen
- Pepernoten (zo hoef je niet te wachten tot Sinterklaas)