© VRT

Luistertip: Sarah van Ketnet over de kleine en grote eerste keren van peuters en kleuters

Van de eerste keer bij de kapper of tandarts tot een eerste schooldag of bezoek aan het ziekenhuis… Peuters en kleuters maken heel wat eerste keren mee. In Sarah voor ouders praat met Sarah Mouhamou – Sarah van Ketnet – over die eerste keren met ontwikkelingsspycholoog Telidja Klaï.

De eerste keer

Kleine kinderen ontwikkelen zich aan een razendsnel tempo en staan voor een heleboel eerste keren. Hoe pakken andere mama’s dat aan? En hoe praten ze met hun kindje over die kleine en grote stappen?

Sarah is zelf mama van Nouh en praat openhartig over haar eigen ervaringen en die van andere ouders uit haar omgeving.

Telidja Klaï is psychologe voor Ketnet en biedt de nodige inzichten en handvaten zodat je als ouder (of opvoeder) weet hoe ermee om te gaan.

Sokpops

Er is ook aan de kindjes gedacht. Voor hen is er ‘Sokpops’ eerste keer. Sokpop maakt net zoals elke peuter en kleuter een heleboel eerste keren mee. In Sokpops eerste keer worden er herkenbare situaties geschetst wanneer Sokpop voor zulke spannende gebeurtenissen staat. Hij deelt ze met Sarah, Bavo en Micro De Microfoon.

Meer tips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content