Getty Images

7x creatief schoonmaken met kinderen

Schoonmaken is sowieso al niet onze favoriete bezigheid, maar met een kind (of 2, 3,…) in de buurt is het al helemaal geen lachertje. Deze zeven tips verzachten de pijn een (klein) beetje.

7 manieren om jouw kinderen te betrekken bij (of juist af te leiden van) de schoonmaak

Schoonmaken met kinderen in de buurt kun je op heel wat verschillende manieren leuk maken voor zowel jou als je kind:

1. Laat ze helpen

De meeste kindjes vinden het geweldig om te helpen. Ruim samen alle rondslingerende spullen op, geef ze een doekje om af te stoffen of laat ze stofzuigen. Het is niet altijd een grote hulp, maar ze zijn er in ieder geval wel even zoet mee. Oudere kinderen kun je al grotere taken geven. Er komt misschien wat gemopper aan te pas, maar achteraf zijn ze reuze trots dat ze geholpen hebben!

2. Speelgoed = redder in nood

Heeft je kindje geen zin om te helpen? Of heb je er op dat moment zelf geen geduld voor? Geef dan speelgoed waar ze niet elke dag mee spelen of een speeltje van grote zus/broer. Succes verzekerd!

3. Bumba, Uki en Kaatje

De TV als babysit… #slechtemama? Tijdens het poetsen zijn Bumba, Uki en Kaatje alvast onze beste vrienden. Schoonmaken met kinderen in de buurt wordt dan veel makkelijker.

4. Kies het juiste moment

Gaat je kindje ‘s middags nog slapen? Grijp dan de kans om even wat te doen. Of doe je klusjes ‘s avonds als ze in bed liggen. De badkamer poetsen terwijl je kinderen in bad zitten, is ook een goed idee.

5. Lang leve de box

Is je kindje nog klein genoeg om in de box of in zijn bedje te spelen? Geef dan wat speelgoed en laat hem daar lekker zelf spelen. Als je kindje nog in een wipstoeltje zit kun je het ook meenemen naar de ruimte waar je bezig bent. Zo gezellig!

6. Voer een beurtrol in

De ene week maak jij schoon, terwijl manlief gaat zwemmen met de kinderen. De andere week maakt hij het huis proper, terwijl jij met de kinderen naar de speeltuin gaat.

7. Maak het gezellig

Zet een leuke cd op en zing samen met je kind lekker mee. Voor je het weet, is je huis schoon!

Meer over schoonmaken met kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content