9x sintboekjes om samen te lezen

Door -
In afwachting van dé grote dag lezen we iedere avond een paar bladzijdes uit een van deze vrolijke, grappige en aangrijpende kinderboeken over Sinterklaas.

Wanneer komt de Sint?

Een grappig, vrolijk en ondeugend prentenboek voor zoete kindjes die vol ongeduld aftellen naar de komst van Sinterklaas.

Shop hier.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

Een vrolijk sintboek waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Bij dit kijk- en zoekboek zit een cd boordevol sinterklaasliedjes.

Shop hier.

Een gouden boekje

Simpelweg, het verhaal van Sinterklaas. Met een heel mooie boodschap als extraatje.

Shop hier.

Dag Sinterklaas

Het is druk in het kasteel van Sinterklaas. Zwarte Piet bouwt een raketstoel, Conchita bakt albóndigas met schoorsteensaus en de kapiteins vragen zich af waarom het kompas ritselt. Dit heerlijke voorleesboek doet je als ouder wegdromen naar je eigen kindertijd.

Shop hier.

Het huis van Sinterklaas

In dit vrolijke sinterklaasverhaal komen we eindelijk te weten wat de kleine Pietjes doen die nog niet groot genoeg zijn om met Sinterklaas mee te varen: die passen op het huis van Sinterklaas. En hoe! Ze klauteren op de kasten en klimmen in de gordijnen, verven op de muur en slingeren aan de lampen. Hoe zullen Sinterklaas en de papa’s en mama’s reageren als ze weer thuiskomen?Shop hier.

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

Een grappig verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden. Vandaag blaast hij zijn roeibootje op, en hij vaart naar de stoomboot om Sinterklaas te helpen.

Shop hier.

Het geheim van Sinterklaas

Wim Helsen noemt Het geheim van Sinterklaas ‘het meest ontroerende kinderboek ooit’ … Dat maakt ons nieuwsgierig! Dit verhaal van Bart Van Nuffelen gaat over de dood van zijn vader en de reactie van Rik (zijn zoon) daarop. Rik schrijft brieven aan Sinterklaas. Hij hoeft geen cadeau, hij wil vooral weten hoe Sinterklaas zo oud is geworden. Zijn vake, zoals hij opa noemt, is ziek, dus misschien kan hij met de tips van Sinterklaas beter worden.

Shop hier.

Piet en Sint en het slimme kind

Het is 5 december, voor alle kinderen de spannendste nacht van het jaar. Piet en Sint zijn onderweg met hun schimmel, tot het plotseling hard begint te regenen. De regen spoelt de prachtige krullen uit de baard van Sint en het zwart van Piet zijn wangen. Zijn pak zit onder de vlekken. Ook het paard loopt er druilerig bij. Zo kunnen ze hun tocht niet vervolgen. Ze kloppen aan bij een huis waar nog licht brandt, en vragen of ze mogen schuilen.

Shop hier.

Omdraaiboek met: ‘nijntje zet haar schoen’ en ‘nijntje zingt voor sinterklaas’

Een dubbeldik omdraaiboek van Nijntje, met daarin twee sinterklaasboeken. In ‘Nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van Sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die Nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. Ideaal om cadeau te geven!

Shop hier.

Voor kleine boekenwurmpjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!