©iStock

Speelgoed: erger jij je hier ook zo aan?

Speelgoed is leuk, speelgoed is leerrijk. Maar vaak is speelgoed ook lawaaierig en overal aanwezig. Dit zijn onze grootste ergernissen van kinderspeelgoed. Herkenbaar?

Kan het wat stiller?

Muzikale boekjes, pratende honden en schreeuwende Furby’s. Het is niet dat we onze kinderen geen lawaaierig speelgoed gunnen, maar soms werkt het écht op onze zenuwen. En die dingen vreten batterijen. Het type batterij dat je natuurlijk nét niet in huis hebt.

via GIPHY

50 tinten klei

Gele klei. Rode klei. Blauwe klei. Groene klei. Oh zo mooi. Maar helaas niet voor lang. Kinderen houden van kleien. En ze vinden het geweldig om al die klei te mengen, met een vieze bruinige klei als eindresultaat. En daar willen ze natuurlijk niet meer mee spelen, want ‘dat is niet mooi’.

via GIPHY

Au!

Rondslingerende minuscule Lego-blokjes, heerlijk toch? Zeker als je er met je blote voeten op trapt.

via GIPHY

Likje verf iemand?

Creativiteit bij kinderen kunnen we alleen maar aanmoedigen. Niets zo leuk als op een zondagnamiddag samen tekenen, knutselen of verven. Alleen jammer dat dat laatste altijd zo’n gedoe is. Ach ja, snel in bad dan maar.

via GIPHY

Chronisch plaatstekort

Ook zo’n Lego-fan in huis? Ze zijn wel even zoet met een doosje. Maar eens het ‘gemonteerd’ is, waar zet je die Lego-huizen, -kastelen, -ruimteschepen en dergelijke dan allemaal? Om nog maar te zwijgen over die stapels boeken, gezelschapsspelen, knuffels die de Sint bij oma, peter, vake en tante gebracht heeft.

via GIPHY

Ontbrekende onderdelen

Waarom zijn de onderdeeltjes van Lego en Playmobil zo klein?! Er lijkt wel àltijd een stukje te ontbreken. Zo ook met puzzels. Ben je een uur zoet aan een puzzel om dan tot de ontdekking te komen dat er een essentieel puzzelstukje mist. Aaaargh!

via GIPHY

Rustig blijven…

via GIPHY

…voor de rest is speelgoed héééél tof!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content