Spinnensoep

‘Spinnensoep’ is een klassieker en geliefd bij vele kindjes. Je weet wel, soep met balletjes en pasta, de ‘spinnen’ dus. Met Halloween in het verschiet, is het extra leuk om deze soep te maken. Het recept…

Voor 4 personen, bereidingstijd: 40 minuten

Voor de soep:

  • 500 g pompoenvruchtvlees 
  • 2,5 dl room 
  • 1 l groentebouillon 
  • muskaatnoot 
  • peper en zout 
  • peterselie

Voor de spinnen:

  • 250 g gemengd gehakt 
  • spaghetti 

1. Snij het pompoenvruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een kookpot. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 15 – 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen zacht is.

2. Mix de soep en voeg de room toe. Laat de soep nog even doorkoken, haal dan de pot van het vuur en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
3. Rol de gehaktballetjes, steek er 4 stukjes ongekookte spaghetti in en kook in enkele minuten gaar in kokend water. Laat de spinnetjes vlak voor het serveren in de soep glijden. Werk af met fijngesnipperde peterselie. 
 
Recept: Libelle Lekker!libelle lekker!

In het magazine Libelle Lekker! vind je nog veel meer recepten.

 
 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."