
Spinnensoep
25 okt 2011
‘Spinnensoep’ is een klassieker en geliefd bij vele kindjes. Je weet wel, soep met balletjes en pasta, de ‘spinnen’ dus. Met Halloween in het verschiet, is het extra leuk om deze soep te maken. Het recept…
Voor 4 personen, bereidingstijd: 40 minuten
Voor de soep:
- 500 g pompoenvruchtvlees
- 2,5 dl room
- 1 l groentebouillon
- muskaatnoot
- peper en zout
- peterselie
Voor de spinnen:
- 250 g gemengd gehakt
- spaghetti
1. Snij het pompoenvruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een kookpot. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 15 – 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen zacht is.
2. Mix de soep en voeg de room toe. Laat de soep nog even doorkoken, haal dan de pot van het vuur en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
3. Rol de gehaktballetjes, steek er 4 stukjes ongekookte spaghetti in en kook in enkele minuten gaar in kokend water. Laat de spinnetjes vlak voor het serveren in de soep glijden. Werk af met fijngesnipperde peterselie.
Recept: Libelle Lekker!
In het magazine Libelle Lekker! vind je nog veel meer recepten.